Bismil’deki Kasaplara Sağlık Semineri

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçede faaliyet yürüten kasaplara kişisel hijyen, et ve et mamullerinin hazırlanması konusunda seminer düzenledi.Bismil Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen...

Bismil’deki Kasaplara Sağlık Semineri
Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçede faaliyet yürüten kasaplara kişisel hijyen, et ve et mamullerinin hazırlanması konusunda seminer düzenledi.

Bismil Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Dr. H. Şahan Güran, Bismil Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü veteriner hekim Yılmaz Kaya’nın yanı sıra çok sayıda kasap katıldı. Burada kasapların kişisel hijyen, et ve et mamullerinin hazırlanması, işlenmesi, paketlenmesi, aşamalarında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu. Dr. H. Şahan Güran, her şeyden önce kasapların iş yerlerinin fiziksel yapının çok önemli olduğunu belirterek, "Kasap iş yerlerinin kapı ve pencereler, böcek ve diğer zararlı canlıların girmesini engelleyecek yapıda olmalıdır. İş yerlerinde lavabo, sıvı sabun, kağıt havlu bulunmalıdır. İş yerlerindeki atıklar kapalı sistemde tutulmalı ve uzaklaştırılmalıdır. İş yerlerinde çalışan personel hijyen konusunda, çok hassas ve titiz olması gerekir. Gıda işlenen bölümde sigara içilmemeli, sakız çiğnenmemeli, yiyecek yenmemeli, tükürmemeli. Gıdanın üstüne öksürülmemeli ve hapşırılmamalıdır. Personelin elindeki açık yara veya kesikler suya dayanıklı yara bandı ile kapatılmalıdır” dedi. Gıda işletilen yerlerde çalışan personellerinin kıyafetlerine de değinen Güran, tüm gıda işletilen ve satılan yerlerde personelin uygun, ünlük, bone çizme ve temiz iş elbisesi giymesi gerektiğini ifade ederek, "Gıda iş yerlerinde üretim, işleme ve dağıtım aşamalarının tümünde uygun sıcaklık şartların sağlanması, gıda kaynaklı risklerin ünleme konusunda en önemli unsurdur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER