Çermik'e kurulması istenen Kütüphane için Kitap Şenliği düzenlenecek

DİYARBAKIR'a bağlı Çermik İlçesinde ‘‘Geçmişten Geleceğe Okumak, Köprü Kurmaktır’’ sloganıyla geniş çaplı bir kitap şenliği yapılacak.

Çermik'e kurulması istenen Kütüphane için Kitap Şenliği düzenlenecek

6 - 7 - 8 MART’TA ÇERMİK KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Çermik'te Kaymakamlık, Çermik Belediyesi ve Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 6 - 7 - 8 Mart’ta (Çarşamba - Perşembe - Cuma) ‘‘Geçmişten Geleceğe Okumak, Köprü Kurmaktır’’ sloganıyla geniş çaplı bir kitap şenliği yapılacak.
‘‘Geçmişten Geleceğe Okumak, Köprü Kurmaktır’’ sloganıyla düzenlenecek olan kitap şenliği 6 - 7 - 8 Mart’ta (Çarşamba - Perşembe - Cuma), saat 09.00 – 18.00 arasında Çermik Spor Salonu’nda iki gün boyunca yapılması planlanan şenliğe birbirinden değerli konukların katılacağı belirtildi.

Aralarında Serdar Tuncer ve Sinan Yağmur’un da yer aldığı 25 yazar’ın da konuk olarak katılacağı şenlikte daha fazla kitaba ulaşmak isteyen Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, biri Ninova AVM bir diğeri de Ceylan Karavil AVM olmak üzere iki tane kitap kumbarası bıraktı.

Buralara bırakılacak kitaplar, hem şenliğe hem de kurulması planlanan kütüphaneye devredilecek.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada ‘‘Amacımız zaten burada bulunan köy çocuklarını ve merkezde bulunan çocukları kitaplarla buluşturmaktır.

Eğer olur da fazladan kitap elde edersek, ilçemize çok güzel bir kütüphane inşa edeceğiz. Ancak öncelik amacımız, bütün merkez okul ve köydeki çocukları şenlik alanına taşımak, 
Konuya duyarlılık için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cumali Atilla’ya twitter üzerinden, kütüphanenin kurulması ile ilgili bir mesaj attım.

Kendileri de mesajıma; ‘‘İnşallah kardeşim. Bizim planlama çalışmalarımızda Çermik İlçemize bir kütüphane kurma projesi yer almaktadır.’’  dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER