Çermik Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay’ı Diyarbakır Kan Merkezi, Çermik ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.Çermik Kızılay Şube Başkanı Gıyasettin Temel, Çermik Kızılay Şubesi ile Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi tarafından rutin olarak 3 ayda bir...

Çermik Kan Bağışı Kampanyası
Türk Kızılay’ı Diyarbakır Kan Merkezi, Çermik ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Çermik Kızılay Şube Başkanı Gıyasettin Temel, Çermik Kızılay Şubesi ile Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi tarafından rutin olarak 3 ayda bir Çermik’te düzenlenen kan bağışı kampanyası çerçevesinde 'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla ilçede kan bağışı kampanyası düzenlendiğini söyledi. Temel, ilçe halkının kan verme konusunda duyarlı olduğunu kaydetti. Çermik Belediyesi önünde Türk Kızılayı Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'ne ait mobil kan bağışı toplama TIR'ı gün boyu kan bağışında bulunan vatandaşlardan kan aldığını belirten Temel, gün boyunca 70 ünite kan bağışı toplandığını dile getirdi. Kan bağışının gün boyu sürdüğünü ve Çermik’li vatandaşların kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi doktoru Adnan Küçüker ise, kan bağışı toplama TIR'ında 7 personelle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 il ve ilçelerini dolaşarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade etti.

Dr. Adnan Küçüker, kan vermenin kişinin kendi sağlığı için faydalı olduğu gibi başka insanların hayatlarını kurtarmak için de önemli olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER