Çermik’e 200 Milyon Dolarlık Yatırım

Hamzalar Tekstil’in sahibi Diyarbakırlı iş adamı Hamza Öner, Çermik ilçesinde 200 milyon dolarlık termal tatil köyü projesini hayata geçirdi. 2 bin kişiyi istihdam edecek 300 bin metrekarelik tatil köyü, 10 etaptan oluşacak. İlk etabın...

Çermik’e 200 Milyon Dolarlık Yatırım
Hamzalar Tekstil’in sahibi Diyarbakırlı iş adamı Hamza Öner, Çermik ilçesinde 200 milyon dolarlık termal tatil köyü projesini hayata geçirdi. 2 bin kişiyi istihdam edecek 300 bin metrekarelik tatil köyü, 10 etaptan oluşacak. İlk etabın temel atma töreni Ekim ayında gerçekleştirilecek.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Hamza Öner, Helinamın Termal Tatil Köyü projesinin tanıtımı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. İki buçuk yıldan bu yana bu proje ile uğraştıklarını kaydeden Öner, artık somut aşamaya geldiklerini söyledi. Çermik’te kaplıca termal tatil köyü kuracaklarını ifade eden Öner, Antalya, Bodrum İstanbul ya da Avrupa’nın herhangi bir kentinde turizm ile ilgili ne aktivite varsa bunların hepsini Diyarbakır’a taşıyacaklarını dile getirdi. Bölgenin ekonomik hayatının ülkenin batısından çok farkı kalmadığını aktaran Öner, “Ama bunu sosyal hayata taşıyamamış bizim buradaki yatırımcılarımız. İnşallah batıdan buraya akan yatırım ile ve yereldeki yatırımcılarımızın da teşvikleri ile buradaki sosyal hayat da gelişecektir. Projenin ilk ayağını biz kendi öz kaynaklarımız ile yapacağız. Bunun tutarı yaklaşık 20 milyon dolar. Bu proje 300 bin metrekarelik bir proje, 30 bin metrekaresi ilk etabından oluşuyor. 30 bin metrekarenin maliyeti 20 milyon dolar bunu da öz kaynaklarımız ile yapacağız. Projenin totali 200 milyon dolar. Biz burayı 10 etapta bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için teşvik ve arazi tahsisi almadık. Arazi kendi arazimiz, teşvik için bu yatırım bize cazip gelmiyor. Bizim ilçemizdeki turizm kaynakları bana cazip geliyor. İlk etabında 200 kişiyi istihdam edecek, hepsinde de 2 bin kişiyi istihdam edecek” dedi.

Çözüm süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan iş adamı Hamza Öner, “Buraya Finlandiya’dan gelmiyorum. Zaten ben buradaydım. 1972 doğumluyum, buradaki sürecin hepsini en başından beri takip ediyorum. Bu ülkenin vatandaşı olarak. Bu sürecin ne aşamada olduğunu nerden geldiğini ve nereye gittiğini görebiliyorum. Yılda 10 milyon dolar cirosu olan bir tekstil şirketimiz var. Çermik’te bir tekstil fabrikamız var. Çoğunluğu Ortadoğu olmak üzere 70 ülkeye ihracat yapan bir firmayız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER