Çermik’e Modern İtfaiye Aracı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediyesi, uzun süren uğraşlardan sonra son teknolojiyle donatılmış 18 metre yüksekliğindeki merdivenli yeni itfaiye aracını hizmete sundu.Çermik Belediyesi, uzun bir süreden beri almak için uğraştığı son...

Çermik’e Modern İtfaiye Aracı
Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediyesi, uzun süren uğraşlardan sonra son teknolojiyle donatılmış 18 metre yüksekliğindeki merdivenli yeni itfaiye aracını hizmete sundu.

Çermik Belediyesi, uzun bir süreden beri almak için uğraştığı son teknolojiyle donatılmış itfaiye aracını ilçeye getirerek hizmete sundu. Daha önce ihalesi yapılan ve Çermik’e getirilerek hizmete sunulan itfaiye aracının merdiven yüksekliği 18 metre, aracın üzerinde 5 tonluk su tankı, 250 litrelik köpük tankı, yüksek basınçlı su pompası kapasitesine sahip olduğu bildirildi. Çermik’te daha önceden yüksek binalarda çıkan yangınlara müdahale edemeyen itfaiye teşkilatının bundan sonra bu tür olaylara anında müdahalede bulunabilecek olması ilçede ve halk arasında büyük memnunluk oluşturdu. Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, yeni itfaiye aracı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlçemizin böyle bir itfaiye aracına ihtiyacı vardı. İtfaiye ekibimiz yeni itfaiye aracımızla ihtiyaçlarımızı tam anlamıyla karşılayacak. Bu itfaiye aracımız, son teknolojiye sahip olması nedeniyle tercihimiz oldu. Aracımız Çermik’e hayırlı olsun" dedi. Başkan Akdağ, Çermik Belediyesi'nin 283 bin liraya satın aldığı itfaiye aracını ilçeye getirdiklerini kaydederek, yüklenici firma tarafından itfaiye aracının ekipmanları tamamlanarak ilçe belediyesine teslim edildiğini ifade etti. Akdağ, 10 yıllık başkanlık görevi süresince tek amacının Çermik’in daha modern yaşanılabilir bir şehir olması için geceli gündüzlü çalıştıklarını kaydederek, Ankara’dan ikinci bir itfaiye aracının daha geleceğini, artık oluşabilecek yangınlara zamanında ve tam donanımlı itfaiye aracıyla müdahale edebileceklerini dile getirdi. Akdağ, "Öncelikle itfaiye aracımızın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Son yıllarda büyük bir nüfus artışı yaşayan İlçemizde çok eski ve donanımsız bir itfaiye aracı ile hizmet vermeye çalışıyorduk. Göreve geldiğim ilk günden beri İlçemize yakışır, tam donanımlı, günümüz koşullarına cevap verebilecek bir itfaiye aracı almak en büyük arzumdu. Fakat daha elzem ihtiyaçlar nedeniyle bu arzumuz gecikmiş oldu. Zira ilk dönemimizde ulaşım problemimiz vardı. İki adet Otobüs alarak bir nebze olsun bu sorunu çözmeye çalıştık. İnşaat işlerimizde gerekli olan bir adet JCB marka lastik tekerlekli kepçe aldık. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Belediyemize bir adet Çöp Aracı tahsis edilerek araç filomuz zenginleştirildi. Diğer yandan vatandaşlarımızı yazın tozdan kışın çamurdan kurtarmak için bir adet parke imalathanesi kurarak cadde ve sokaklarımızın parke çalışmalarına hız verdik. İkinci dönemimizde de parke çalışmalarımız devam etti çok şükür şu anda çok az sayıda sokağımız kaldı. İnşallah bu yazın hepsini tamamlayacağız. En önemlisi de içme suyu sorunumuzu halettik. Şu anda geçici olarak ilçemize su vermeye başladık. Yapımı devam eden arıtma sisteminden sonra inşallah halkımız 24 saat su alabilecektir. Daha modern ve daha temiz bir Çermik için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Tekrar İtfaiye Aracımızın ilçemiz ve halkımız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER