Çüngüş’te Orman Yangını

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, yaklaşık 500 dönümlük ormanın yandığı belirtildi.Edinilen bilgilere göre, Çermik-Çüngüş ilçeleri arasında bulunan Murgan Yaylası Hasartepe...

Çüngüş’te Orman Yangını
Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, yaklaşık 500 dönümlük ormanın yandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Çermik-Çüngüş ilçeleri arasında bulunan Murgan Yaylası Hasartepe mevkiinde, sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle şiddetini arttırarak yayılmaya başladı. Çüngüş ve Çermik belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, Çüngüş ve Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri, İlçe Orman İşletme Şube personelleri ve köylüler yangına müdahale etmek için bölgeye gitti. Arazi yapısı elverişli olmadığı için bölgeye giden ekipler yangına müdahale edemezken, köylüler ise her türlü riski göze alarak kendi imkanları ile yangına müdahalede bulundu.

Bölgeye gelen Kuyu Köyü Muhtarı Fedil Karadağ, henüz tespit edilemeyen bir nedenle çıkan yangında köylülerin bağ, bahçe, tarla ve ormanlarının yandığını söyledi. Karadağ, yaklaşık 500 alanın yandığını ifade etti. Karadağ, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, bölgedeki köylerin mağduriyetinin artacağını dile getirdi.

Yangın söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER