Diyarbakır Çüngüş'e 5 trilyonluk Yatırım

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi köylerine geçen yıl 5 trilyon lira harcandığı belirtildi.

Diyarbakır Çüngüş'e 5 trilyonluk Yatırım
 Diyarbakır Çüngüş'te geçen yıl köylere 4 trilyon lira harcandı. Yıl içerisinde 47,5 kilometre stablize, 2 kilometre asfalt, 9 kilometre yeni yol ve 3 bin 600 metre parke yol yapıldı. Yıl içerisinde 3 köye yeni içme suyu tesisi, 2 köye de içme suyu bakım-onarımı gerçekleştirildi.
Çüngüş İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce geçen yıl köylere toplam 5 trilyon lira harcandığını, bunun yaklaşık 4 trilyon lirasının Özel idare, 1 trilyon lirasının da KÖYDES'ten geldiğini söyledi.

Yıl içerisinde 7 kilometre Akbaşak yol ayrımı-Avut köyü arasında, Balcılar-Seferuşağı-Çınarköy 14 kilometre, Değirmensuyu Köyü ile Feribot 4.5 kilometre grup, Geçitli-İbikkaya köyleri arası 4 kilometre grup ve yine 9 kilometre Polatuşağı-Ormançayırı-Çaybaşı köyleri arası grup köy yolarının stabilizesi, onarım, bakım, genişletme ve sanat yapılarının gerçekleştirildiğini, 2 kilometre Aktaşi-Güneydere grup köy yolu 1. kat asfaltlama sathi kaplamasının yapıldığını bildiren Çüngüş Kaymakamı Çelikel, "Yıl içerisinde Geçit köyü köy içi yolunun parke taşı döşenmesini gerçekleştirdik. Bu da 1.3 kilometredir. Ayrıca 2 bin 200 metre Keçiören köyüne yeni yol açıldı" dedi.

İÇME SUYU

Geçen yıl içerisinde Çaybaşı köyü Karameşe ve Demirkile mezralarına, Keleşevleri ve Arpadere köylerine yeni içme suyu getirilmesi, inşaatını gerçekleştirdiklerini bildiren Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, ayrıca Balcılar köyü ile Yaygınkonak Köyü Saltepe mezrasının da içme suyu şebekelerinin bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 14:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cuma ali Topçu
Cuma ali Topçu - 3 yıl Önce

Bir geçitli olarak köyümüzüm yollarından rahatsızım bırak adayı düzgün bile değil umarım yetkililer buna bir çözüm bulurlar saygılar

SIRADAKİ HABER