Diyarbakır’da Hava Destekli Dev Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır'da polis, jandarma ve MİT ekiplerinin ortak operasyonu ile üç ilçeye bağlı 5 köyde dev uyuşturucu operasyonu düzenlendi.Sabah saatlerinde Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 5 köyde, uyuşturucu ekim, işleme ve daha önce üretilen...

Diyarbakır’da Hava Destekli Dev Uyuşturucu Operasyonu
Diyarbakır'da polis, jandarma ve MİT ekiplerinin ortak operasyonu ile üç ilçeye bağlı 5 köyde dev uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Sabah saatlerinde Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 5 köyde, uyuşturucu ekim, işleme ve daha önce üretilen uyuşturucunun depolandığı alanlara yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, jandarma özel harekat, polis özel harekat, MİT, köy korucuları, istihbarat, narkotik köpekler ile uzman ekiplerin katılımıyla yapılan operasyona, havadan kobra helikopterler de destek verdi. Sabahın ilk ışıklarında başlayan operasyon sonrası yakalanan bazı uyuşturucu maddeler olay yerinde yakılarak imha edilirken, dumanların yükseldiği alanda silah sesleri de duyuldu.

Operasyonda görevlerini tamamlayan güvenlik güçleri zırhlı araçlar ve jammer sinyal kesici araçlar eşliğinde bölgeden ayrılırken, yol kenarında toplanan bir grubun, askeri araçları taşlayarak bazı araçların camlarını kırdığı öğrenildi. Ele geçirilen uyuşturucu madde ve diğer malzemelerle ilgili detaylı açıklamayı ilerleyen saatlerde Vali Mustafa Toprak'ın açıklayacağı belirtildi. Aynı bölgede 14 Aralık 2012 günü yapılan operasyonda ise 22 ton esrar maddesi ele geçirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER