Diyarbakır’da Narko-terör Operasyonu

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalaza köyünde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından müşterek olarak uyuşturucu operasyonu düzenlendi.Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından...

Diyarbakır’da Narko-terör Operasyonu
Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalaza köyünde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından müşterek olarak uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından müşterek düzenlenen operasyonda özel harekat timi yer alırken, havadan skorsky helikopterle destek sağlandı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gece saat 02.00’de başlatılan operasyonun İnsansız Hava Aracı (İHA) destekli yapıldığı bildirildi. Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile müşterek olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Lice ilçesi Yalaza köyü civar arazisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahısların yakalanması, esrar maddelerinin ele geçirilmesine yönelik olarak 25 Kasım 2013 günü saat 02.00'da operasyon başlatılmıştır. Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı'nca, kırsal alanındaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Yalaza köyü arazisinde üretilen uyuşturucu maddenin ormanlık alanlara saklandığı bilgisi elde edilmiştir. Operasyonda; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde toplam 26 tim ile güvenlik çemberi oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Adli Kolluk Ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlamıştır. Operasyona; Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, polis özel harekat, Silvan Jandarma Komando Alayı, Lice Komando Alay Komutanlığı'ndan toplam 26 tim kuvvet katılmaktadır. Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 1 adet skorsky helikopter, 1 adet taarruz helikopter kolu, 6 adet kirpi ve 30 adet kobra tipi zırhlı araçlar ile destek sağlanmakta olup İHA ile havadan keşif icra edilmektedir. Operasyon ile ilgili adli işlemler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma dosyası çerçevesinde verilen yetkiler kapsamında yürütülmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER