Ergani'de Hayali Küpeleme İddiası

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 3 veteriner hekimin sahte küpeleme yaparak haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.Ergani’de hayali küpeleme iddiasıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan veteriner hekimler...

Ergani'de Hayali Küpeleme İddiası
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 3 veteriner hekimin sahte küpeleme yaparak haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.

Ergani’de hayali küpeleme iddiasıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan veteriner hekimler hakkında soruşturma açıldı. İddiaya göre, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın hayali küpeleme yapılarak, satıldığı ve bu yolla binlerce liralık haksız kazanç sağlandığı belirtildi. Ergani ilçesinde oturan bir çiftçi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan bazı veteriner hekimlerin usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne BİMER üzerinden şikayet maili gönderdi. Mail yolu ile gönderilen belgelerin yer aldığı dosyayı inceleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Bürosu ekipleri, dosyayı il valiliğine il valiliğine teslim etti. İl valiliği de, konuyu araştırması için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderdi. 1 aylık incelemenin ardından usulsüzlük olayında adı geçen 3 veteriner hekim hakkında soruşturma açıldı. Konu hakkında bilgilendirilen Ergani Kaymakamlığı da soruşturmayı uygun görerek, veteriner hekimlerin ifadesinin alınması için muhakkik tayin etti.

İddialara göre, Hayvan Tanımlama Desteklemesi almak için çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın hayali olarak küpelenerek satıldığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER