Erganili Genç Mucitler Bilim Fuarı Açtı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Ergani’nin genç mucitleri olan öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler, açılan bilim fuarında görücüye çıktı. Süleyman Nazif...

Erganili Genç Mucitler Bilim Fuarı Açtı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Ergani’nin genç mucitleri olan öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler, açılan bilim fuarında görücüye çıktı. Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fuarın açılışını Belediye Başkanı Fesih Yalçın yaptı.

Ergani Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fuara Belediye Başkanı Fesih Yalçın'ın yanı sıra, ilçe mili eğitim şube müdürleri İbrahim Halil Akboyun ve Zülküf Yaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gerçekleşen açılış töreninin ardından değişik branşlarda 20 ayrı bilimsel çalışmanın bulunduğu stantları gezen davetliler, öğrencilerden proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeleri ilgiyle takip eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, “Böyle zeki gençlerimizin olması ilçemiz adına gurur verici bir durum. İlçemizde TÜBİTAK ödülü olan birçok arkadaşlarımız, kardeşlerimiz vardır. Benim, biri atom mühendisi, diğeri doktor olan rahmetli iki kardeşim de TÜBİTAK’tan ödüllüydüler. Bu anlamıyla ben bu genç kardeşlerimizi görünce biraz da duygulandım. Kendilerine başarılarının devamını diliyorum. Belediye olarak, oların bu bilimsel çalışmalarında hem maddi hem de manevi olarak sonuna kadar destek olacağız” dedi.

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Şimşek ise Diyarbakır’da 10 okulun katıldığı çalışmaya, Ergani’den sadece kendi okullarının katıldığını söyledi. Şimşek, "Yaklaşık 3 aydan bu yana 60 öğrencimizle hazırlandığımız bu fuar için seçtiğimiz 50 projeyi 20’ye indirdik. Bu projeleri bilim dünyasına katkı sunmak adına TÜBİTAK’a göndereceğiz. Projelerimiz kabul görürse 14 Haziran’da Ankara’ya gideceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER