Fırıncıların Sıcak Çilesi

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıcaklardan olumsuz yönde etkilenen ilçedeki fırıncılar, vatandaşlara zor şartlarda ekmek yetiştirmeye çalışıyor.Kavurucu yaz...

Fırıncıların Sıcak Çilesi
Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıcaklardan olumsuz yönde etkilenen ilçedeki fırıncılar, vatandaşlara zor şartlarda ekmek yetiştirmeye çalışıyor.

Kavurucu yaz sıcaklıklarında geçimlerini ekmek fırınlarında sağlayan işçiler, ocak başında 50 dereceyi bulan çalışma ortamında işleri gereği sıcaklardan en çok etkilenen meslek grubunun başında geliyorlar. Ekmeklerin yanmaması için devamlı ocak başında bekleyen fırıncılar, yaz ayının kavurucu sıcağına bir de Ramazan ayı eklenince daha da zorlandıklarını belirttiler. Yaz mevsiminde fırında çalışmanın çok zor olduğunu belirten fırın ustası Fahri Erkol, mesleki açıdan sıcaklığa dayanıklı olmalarına rağmen Ramazan ayında büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ederek, “Yaz ayında fırında çalışmak oldukça zor. Bir de buna Ramazan ayı eklenince işimiz daha da zor oluyor. Dışarıda ve içeride maruz aşırı sıcaklara rağmen vatandaşa ekmek yetiştirmeye çalışıyoruz. Mesleğimiz gereği sıcağa dayanıklı olsak da ister istemez olumsuz yönde etkileniyoruz. Buna rağmen bizler de fırıncılar olarak ekmeğimizi ateşten çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında iftar vaktine vatandaşlara ekmek yetiştirme telaşı yaşadıklarını belirten Erkol, bu dönemde olumsuz yönde kendilerini en çok etkileyen faktörün aşırı sıcaklıkların yanında, vatandaşların fırında pişirmek için getirdikleri çömlek, tava ve sebzeler olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER