İş Adamlarından Ergani’ye Yatırım Müjdesi

Almanya’da faaliyet yürüten “Topseller 4 frıends” tekstil firması Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yatırım yapmak için Ergani Belediyesi’ni ziyaret etti.Yıllar önce çeşitli nedenlerle Almanya’ya giden Hasan Çoban, memleketi Ergani’de...

İş Adamlarından Ergani’ye Yatırım Müjdesi
Almanya’da faaliyet yürüten “Topseller 4 frıends” tekstil firması Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yatırım yapmak için Ergani Belediyesi’ni ziyaret etti.

Yıllar önce çeşitli nedenlerle Almanya’ya giden Hasan Çoban, memleketi Ergani’de iş istihdamı oluşturmak ve yatırım yapmak amacıyla Ergani Belediyesi’ni ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Fesih Yalçın ile bir araya gelen Çoban, Başkan Yalçın ile fikir alışverişinde bulundu. Ergani için yapmayı hedefledikleri projeler üzerinde konuşan Çoban, yurtdışında bulunan birçok Kürt iş adamını bölgede yatırım yapmaya davet ederek, "Biz burada memleketimize yatırım yapmak için döndük. Burada neler yapabiliriz, ne verebiliriz diye geldik. Başkanımızla fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Erganili yurttaşlarımıza istihdam alanları oluşturmak için çabalıyoruz" dedi. Hayata geçirmeyi düşündükleri projelerde daha çok kadınlara istihdam alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Çoban, kadınları çalışma hayatına katmak istediklerini kaydetti. Projeler üzerinde uzun uzun tartışma yürüten Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın ise Ergani için yapılacak olan her türlü fırsatı değerlendireceklerini söyledi. Yalçın, "Amacımız insanlarımıza iş imkanı yaratmak ve var olan imkanları en iyi şekilde değerlendirmektir. Memleketimizin, yurttaşlarımızın söz konusu olduğu her projede biz varız. Gereken neyse fazlasını yapmaya hazırız. Yeter ki insanlarımıza az da olsa bir faydamız olsun. Burada tek amacımız var. Biz bireysel bir faydadan çok toplumsal yarar sağlayan imkanlar oluşturmak istiyoruz. Bunu amaçlayan kim veya kimler varsa buyursun gelsin. Bizim kapımız herkese açıktır. Gereken her desteği de vereceğiz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER