İtfaiyeden Hasat Nöbeti

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, itfaiye erlerine çıkabilecek yangınlara karşı teorik ve pratik eğitimler vermeye başladı.Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hasat...

İtfaiyeden Hasat Nöbeti
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, itfaiye erlerine çıkabilecek yangınlara karşı teorik ve pratik eğitimler vermeye başladı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ilçe ve köylerinde oluşabilecek olası yangınlara karşı Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği her gün teorik ve pratik eğitimler ile yaz mevsimine hazırlık yapıyor. 2012 yılında buğday, anız, bağ, bahçe gibi birçok alanda 170 yangına müdahale ettiklerini belirten Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, çıkan yangınların dikkatsizlikten kaynaklandığı belirtti. İlçeye bağlı 106 köy, 3 belde ve 1 milyon 700 hektarlık tarım alanında çıkan yangınlara müdahale ettiklerini belirten İtfaiye Amirliği yetkilileri, Batman ve Diyarbakır kara yolunda sık sık kazaların yaşandığına dikkat çekerek, yaşanan kazalarda sadece araçta sıkışma durumlarına müdahale için olay yerine çağrıldıklarını açıkladı. İtfaiye personel sayısı arttırılırken, üç vardiya ile 24 saat hazır halde çıka bilecek olumsuzluklara karşı bekliyor. İlçede hasat mevsimi başlamadan önce çıkabilecek tüm yangınlara karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İtfaiye Amirliği yetkilileri, her sabah rutin olarak tüm itfaiye personelin bir saat sabah sporu yaptığını kahvaltıdan sonra ise teorik ve pratik eğitimler yaptıklarını, bir itfaiye personelin her yönüyle donanımlı olması gerektiğini insanların can ve mallarının güvenliğinden sorumlu olduğu belirtildi. Oluşabilecek yangınlar için mutlaka 110 alo yangın hattını aramalarını istenilirken, vatandaşların gereksiz yere 110 yangın ihbar hattını meşgul etmemeleri konusunda da uyarıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER