Kadınlar Tuvaletinde Kamera

Konuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanE.S. adlı bankaçalışanı, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken,banka tarafından ise işine son verildi.

Kadınlar Tuvaletinde Kamera
Konuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan E.S. adlı bankaçalışanı, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken,banka tarafından ise işine son verildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İş Bankası Silvan Şubesi'nde kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulunduğu iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, şubede çalışan iki kadın tuvalete yerleştirilen kamerayı tesadüfen buldu. Olayla ilgili bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, 11 Haziran'da kadınlar tuvaletine yerleştirilmiş gizli kameranın bulunduğunu ve bu kameranın İş Bankası Silvan Şube müdürüne verildiğini belirtti. Müdürün, banka çalışanlarını kimseye bir şey dememeleri konusunda uyardığı iddia edildi. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen banka müdürünün olayla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığını belirten söz konusu kişi, bankada çay ve temizlik işlerinden sorumlu olan E.S. adlı kişinin de olayı itiraf ettiğini ve ortadan kaybolduğunu dile getirdi. Söz konusu kişi, "Bu olayı üç gün boyunca gizleyen E.S'nin kaçmasına sebep olan müdür ve kamerayı yerleştiren, bu ahlaksızlığı yapan E.S'den şikâyetçiyim" dedi.

Çaycı işten çıkarıldı

Yaşanan olaydan üç gün sonra olayla ilgili adli soruşturma yapmak için polislerin geldiği ve kamerayı koyduğu iddia edilen E.S'nin çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Banka yetkilileri ise kamerayı koyduğu iddia edilen E.S'nin işine son verdi. E.S'nin üç ay önce Silvan'a açılan banka şubesinde 1 ay önce işe başladığı öğrenildi.

İş Bankası'ndan açıklama

Konuya ilişkin Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü ise muhabirlere şu açıklamayı yaptı: "Yargıya aksetmiş olan ve Bankamız iç denetim organlarınca da halen soruşturulmakta bulunan bireysel bir konu ile ilgili olarak bu aşamada kurumsal bir açıklama yapılması mümkün görülmemektedir. Bu vesileyle, konuyla ilgili yayınlanacak olası bir Haberde Bankamızla doğrudan ilişkilendirilebilecek bir husus bulunmadığının dikkate alınmasını, kurumsal kişilik haklarımızı ve itibarımızı koruyacak hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz" denildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER