Köyün Bozuk Yolları Kazalara Neden Oluyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Demirtaş, Alakoç ve Kayagediği köy yolları bozuk olmasından dolayı sürekli kaza yaşanmasına neden oluyor. Köylüler, yıllardır ilgililere yollarının yapılması için başvuruda bulunmalarına rağmen...

Köyün Bozuk Yolları Kazalara Neden Oluyor
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Demirtaş, Alakoç ve Kayagediği köy yolları bozuk olmasından dolayı sürekli kaza yaşanmasına neden oluyor. Köylüler, yıllardır ilgililere yollarının yapılması için başvuruda bulunmalarına rağmen ilgilenilmemesinden şikayetçi oldu.

Demirtaş, Alakoç ve Kayagediği köyü sakinleri, yollarının bozuk olmasından dolayı ulaşımda büyük sorunlar yaşıyor. Yaklaşık 15 kilometrelik yolun bozuk olmasından dolayı yolda geçiş yapan araçların sürekli kazaya karıştığı belirtildi. Köy sakinleri, yıllardır Çermik Kaymakamlığına yollarının yapılması için başvuruda bulunduklarını dile getirirken, yaz aylarında oluşan tozdan kış aylarında ise yolun çamurlu olmasından dolayı yolların kullanılamadığından şikayetçi oldu. Yolların bozuk olmasından ötürü hastalarını zor imkanlarla ilçeye götürdüklerini anlatan köylüler, ilgililerden yolun yapılmasını talep ediyor. Bölgede uzun yıllar muhtarlık yapan Arif Varol, yolların bozuk olmasında köy halkının büyük sıkıntılar yaşadığına tanık olduğunu ve bunu çok defa ilgililere ilettiğini fakat hiçbir yanıt almadığını söyledi. Bintaş köyünde ikamet eden Varol, köylerinde kanalizasyon sorununun her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, önlem alınması gerektiğini anlattı. Varol, yıllarca bu bölgede muhtarlık yaptığını belirterek "Demirtaş, Kayagediği, Alakoç köylerinin grup yolları her zaman sorun oluşturdu. Yetkililerden bu yolların yapılmasını talep ediyoruz. İnsanlarımız bozuk yollardan dolayı mağdur oluyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2013, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER