Kulp Gönül Elçileri Diyarbakır'da

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde başarılı olan öğrenciler 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Kulp Gönül Elçileri Diyarbakır'da

 Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde başarılı olan öğrenciler Berrin Kıraç öncülüğünde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Gezi ve makam ziyaretine Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın Eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'nda verilen sabah kahvaltısının ardından sinemaya giden gönül elçileri, daha sonra Hasanpaşa Hanı, Ulu Camii, Gazi Köşkü ve On Gözlü Köprü gibi Diyarbakır'ın tarihi, manevi ve kültürel mekanlarını gezerek Diyarbakır şehir turu ve çeşitli etkinlikler yaptıktan sonra Vali Kıraç'ı ziyaret etti. Vali Kıraç, kendisine çiçek takdim eden öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Kıraç, "Diyarbakır'ın surları, peygamber kabirleri, camileri, kiliseleri ve türbeleri gibi tarihi ve kültürel değerlerini ziyaret edilmeli, gezilmeli ve bu zenginliklerimiz hakkında bilgi edinerek çevremizdeki insanlara anlatmalıyız" dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kıraç, farklı yerlerin, farklı kültürlerin ve insanların en iyi yerinde görerek öğrenilebileceğini öğrencilere anlattı. Vali Kıraç, ülkemizin ve özellikle sevgi şehri Diyarbakır'ın da her bölgesinin ve ilçelerinin farklı farklı tarihi, kültürel ve manevi zenginlikleri ile doğal güzelliklerine sahip olduklarını ifade etti.

Diyarbakır'da kendilerine ev sahipliği yapan Vali Kıraç'a ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerine teşekkür eden öğrenciler, Vali Kıraç'a Kulp yöresine ait bir hediye verdi. Kulp'tan gelen öğrenciler, kendilerine ev sahipliği yapan arkadaşlarını bahar mevsiminde Kulp ilçesine davet ederek Diyarbakır'dan ayrıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER