Kulp'ta Öğrencilere 'madde Bağımlılığı' Semineri Verildi

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Emniyet Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Kulp Lisesi'nde eğitim gören 360 öğrenciye yönelik 'Uyuşturucu ve zararları' konulu seminer verildi.Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda,...

Kulp'ta Öğrencilere 'madde Bağımlılığı' Semineri Verildi
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Emniyet Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Kulp Lisesi'nde eğitim gören 360 öğrenciye yönelik 'Uyuşturucu ve zararları' konulu seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, uzman polisler tarafından verilen seminerde uyuşturucu bağımlılığı, korunma yolları ve bağımlı olanların durumları hakkında detaylı bilgiler verildi. Seminerde konuşan polis memuru Serpil Can, uyuşturucu madde kullanımında en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merak geldiğini ifade ederek, öğrencilerin çevrelerinde uyuşturucu kullanan varsa 155 veya 156'yı arayarak bilgi vermelerini istedi. Uyuşturucu kullananların bağımlılıktan kurtulmak için polise müracaat edebileceğini anlatan Can, "Bununla ilgili hiçbir yasal işlem yapmıyoruz. Kendisini doktor kontrolünde muayene ederek, kurtarmaya çalışıyoruz. Bağımlıyı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından takibe alıyoruz. Eğer şahıs tedavi sonrası tekrar uyuşturucuya başlarsa ceza alabilir" dedi. Uyuşturucu maddelerle mücadelede Türkiye'nin dünyada üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Can, "Uyuşturucudan korunmak için en önemli yol asla kullanmamaktır. 'Bir defa kullanmaktan bir şey olmaz' diyerek başlanan kötü alışkanlıklarla daha sonra, dönüşü olmayan bir yola girilebilir ve hayatınız kararabilir. Bunun için arkadaşınızı iyi seçin" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER