Kulp'ta Yaşam Mücadelesi Veren Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, harabe halde olan evde yaşamını sürdüren yaşlı kadın, evinin onarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kulp'ta Yaşam Mücadelesi Veren Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor
 Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, harabe halde olan bir evde yaşamını sürdüren yaşlı kadın, evinin onarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Başbuğ köyünde ikamet eden yaşlı ve kimsesiz Kariban Tanrıkulu, evin dış tarafındaki duvarlarının bir kısmında çökmeler yaşandığı ve evin her an başına yıkılmasından endişe ettiğini söyledi. Gözyaşı döken yaşlı kadın Kariban Tanrıkulu, "Tek başıma kimsesiz biriyim. Geçimimi sağlayabilecek hiçbir gelir kaynağım yoktur. Maddi durumum da iyi değil fakir ve yardıma muhtaç biriyim. Geçimimi sağlayamadığım gibi aynı zamanda kaldığım ev de eski. Bu evin her tarafında, çok büyük çatlakların meydana gelmesi sonucu evin bir kısmı yıkılmış. Geri kalan kısımları ise yıkılmak üzeredir ve mecburi olarak bu evde kalmak zorundayım. Maddi durumum iyi olmadığı için, yıkılmak üzere olan bu evimi onaracak hiçbir imkan ve gücüm olmadığı gibi, başka yere gidecek durumumda yok, mağdur durumdayım. Yetkililere sesleniyorum, sesimi duysunlar ve sorunuma bir an evvel çare bulsunlar, yoksa bu kış ortasında evim başıma yıkılacak" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER