Mehmetçik Liceli Öğrencilere Uyuşturucu Semineri Verdi

Diyarbakır Valiliği ve Jandarma Bölge Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Lice’den getirilen 50 öğrenciye uyuşturucu hakkında seminer verildi. Bölge komutanlığında misafir edilen öğrencilere...

Mehmetçik Liceli Öğrencilere Uyuşturucu Semineri Verdi
Diyarbakır Valiliği ve Jandarma Bölge Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Lice’den getirilen 50 öğrenciye uyuşturucu hakkında seminer verildi. Bölge komutanlığında misafir edilen öğrencilere askeri araçlar tanıtıldı. Dedektör köpekler ile gösteri yapıldı ve son olarak sinemaya götürüldü.

Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı iş birliğinde 17 ilçede 850 öğrenciyi SODES projesi kapsamında bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. İlçelerden öğrencileri Diyarbakır’a getirmeyi planlayan jandarma, hem kendilerini çocuklara tanıtma hemde çocuklara eğlenceli vakit geçirmeyi planlıyor. Proje kapsamında ilk olarak Lice Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ile birlikte 50 öğrenci Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirildi. Lice son zamanlarda uyuşturucu operasyonları ile gündeme gelince Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelleri de jandarmada çocuklara uyuşturucu hakkında seminer vererek bu maddelerden uzak durulması uyarılarında bulunuldu. Yapılan seminerin ardından öğrenciler bu kez Kirpi ve Kobra olarak bilinen askeri zırhlı personel taşıyıcı araçlara binerek askeri araçları tanıdı. Askeri araç tanıtımının ardından bu kez öğrencilere bomba ve mayın konusunda uzman olan eğitimli köpeklerle mini bir gösteri düzenlendi. Yapılan etkinliklerin ardından Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör tarafından öğrencilere yemek ikram edilirken, yemek sonrası öğrencilerle tek tek konuşan Tuğgeneral öğrencilere hediyeler dağıttı. Güngör, öğrencilere hitaben yaptığı kısa konuşmada “Mutlaka okula önem verin, derslerinizi ciddiye alın. Planlı ve programlı olun, kendinize, ailenize ve Türkiye’ye yapacağınız en büyük iyilik kendinizi geleceğe çok iyi hazırlamaktır. Diyarbakır’a geldiğinizde aileleriniz de yanınızda olabilir, hepinizi ağırlamaktan şeref duyarım. Kapılarımız her zaman açıktır sizlere, çekinmeyin, her zaman gelebilirsiniz” dedi.

Jandarma Kurmay Binbaşı Recep Demirci, proje kapsamında ilk olarak Liceli öğrencileri getirdiklerini belirtti. Demirci, "Diyarbakır Valiliği ile koordineli olarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca yürütülen 'Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi' kapsamında sosyal faaliyetler icra ediyoruz. Bu proje kapsamında Diyarbakır'ın 17 ilçesinden öğrencilerimize ulaşmayı ve onlarla birlikte eğlenceli vakitler geçirmeyi hedefliyoruz. Bu güne kadar belki de hiç sinemaya veya tiyatroya gitmemiş olan öğrenciler ilk kez sinemaya gidiyorlar. Kendileri küçük ama biz onları büyük yerine koyuyoruz, devletin bütün kurumlarının kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurguluyor, sadece bu projeler kapsamında değil, daha sonra da geldikleri zaman başımızın üstünde yeriniz var diyerek ağırlamaktan onur duyacağımızı da belirtiyoruz. Esas olarak amaç jandarmayı tanıtmaktır. Bizim ile birlikte biraz vakit geçirsinler, bir birimizi daha iyi anlayalım maksatlı bu proje. Uyuşturucu ile ilgili sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’de uyuşturucu denilince ilk olarak Lice aklımıza geliyor. Bu proje kapsamında bu konunun ehemmiyetine vurgu yapmak için, öğrenci arkadaşlar küçükler ama farkındalar, bu nedenle projeyi Lice’den başlatmayı uygun gördük” diye konuştu.

Öğrencilere verilen yemeğin ardından Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirip öğrencileri tek tek öperek, sinema salonuna uğurladı. Ninova Park AVM sinema salonunda yeni vizyona giren "Hükümet Kadın 2" filmini izleyen öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirirken, bu tür sosyal projelerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER