Metruk Binalar Yıkılmaya Devam Ediyor

DİYARBAKIR- Merkez Yenişehir İlçesinde Gürdoğan, Sanayi, Aziziye, Dicle, Feritköşk ve Şehitlik Mahallelerinde tespit edilen 112 metruk yapının yıkımına başlandı.

Metruk Binalar Yıkılmaya Devam Ediyor

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında Yenişehir ilçesinde çeşitli mahallelerde bulunan bulunan, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda metruk binalar suç odağı teşkil etmektedir

Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamada: İlçe genelinde mahalle aralarında bulunana metruk binalar, yarım kalan inşaatlar çoğu zaman alkol, uyuşturucu ya da bağımlılık oluşturan madde kullanımına elverişli ortam oluşturmakta ayrıca uyuşturucu kaçakçılığında, sigara kaçakçılığında, bu maddelerin saklanmasında ve gizlenmesinde de kullanıldığı kaydedilen açıklamada,  "Yenişehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ilçemiz sınırları dahilinde saha araştırması yapılarak Gürdoğan, Sanayi, Aziziye, Dicle, Feritköşk ve Şehitlik Mahallelerinde tespit edilen 112 metruk yapı kayıt altına alınmıştır. Kayıt altına alınan yapıların yıkımı için gerekli yasal işlemler yapılarak, yıkım programı oluşturuldu. Şimdiye kadar yıkım kararı alınan bu 112 metruk yapıdan Gürdoğan, Sanayi, Aziziye ve Dicle Mahallelerindeki 16 metruk yapı, belediye ekipleri tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kontrollü bir şekilde yıkıldı. Diğer metruk yapıların da yıkımı devam ediyor." denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER