'organik Bağcılığın Yaygınlaştırılması Ve Geliştirilmesi Projesi' Onaylandı

Diyarbakır'ın Dicle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi'ne sunulan 'Organik Bağcılığın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi' onaylandı.İlçe Müdürü...

'organik Bağcılığın Yaygınlaştırılması Ve Geliştirilmesi Projesi' Onaylandı
Diyarbakır'ın Dicle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi'ne sunulan 'Organik Bağcılığın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi' onaylandı.

İlçe Müdürü Mehmet Zeki Efe proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Organik Bağcılığın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi’nden Dicle ilçesindeki 15 köy ve 4 mahalle olmak üzere toplam 19 yerleşim yerindeki toplam 300 çiftçinin yararlanacağını söyledi. Proje ile kimyasal ilaç ve gübrelerin kullanılmadığı bağlarda sertifikalandırma yapılarak çiftçilerin ürettiği ürünleri yüksek fiyata satmalarını sağlayacaklarını kaydeden Efe, "Bu bağlamda çiftçinin gelir seviyesi yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Çiftçilere organik tarımı bilinçli bir şekilde yapmaları konusunda uzman kişiler tarafından eğitimler verilecektir. Ayrıca mevcut bağlarda çiftçileri organik ilaçlara teşvik etmek amacıyla her köyde bir kişi olacak şekilde, organik ilaçlar, gübreler, yabani gül ve böğürtlen fidanı projeden karşılanacak şekilde üreticilere ait mevcut bağlarda organik bağ demonstrasyon alanları kurulacaktır. Proje kapsamındaki köylerimizin çoğunluğu Dicle Baraj Havzası'nda kalan köylerden oluşmaktadır. Proje ile Dicle ilçesinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı bağ alanlarının yüzde 50’sinde organik tarım yapılmış olacaktır. Bağ alanlarında başlayan organik tarım yöntemiyle üretim şekli sonrasında meyve, sebze, hububat ve baklagillerle devam etmeye başlayacaktır. Bu proje ile Dicle ilçemizde organik tarım yapan çiftçi sayımız 2011 ve 2012 yılındaki mevcut 90 çiftçi ile beraber 390’a ulaşmış olup Dicle ilçesinde organik tarım potansiyelinde büyük bir ivme sağlanmış olacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER