Silvan’da Çiftçilere Pas Ve Septoria Hastalığı Anlatıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve muhtarlara buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili bilgi verildi.Silvan Kaymakamlığı Hasuni Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya...

Silvan’da Çiftçilere Pas Ve Septoria Hastalığı Anlatıldı
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve muhtarlara buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili bilgi verildi.

Silvan Kaymakamlığı Hasuni Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Ziraat Mühendisi Aziz Yağmur, Ziraat Teknisyeni, Ayşe Doman, Ziraat Teknisyeni Kasım Karataş, çiftçi ve muhtarlar katıldı. Toplantıda son zamanlarda Silvan ilçesinde buğdayda görülen hastalıklar ve zararlılar hakkında sinevzyon eşliğinde bilgi verildi. Septoria, yaprak leke hastalığı, pas hastalığı ve yıl içerisinde görülen ekin kambur böceği kök ve kök boğazı çürüklüğü hakkında bilgi verildi. Gelecek yıl için üretim sezonu başlamadan ekin kambur böceği ve kök boğazı çürüklüğü için bu hastalık ve zararları için ekim öncesi tohum ilaçlaması yapılması gerektiği, en iyi mücadele yönteminin bu olduğu muhtarlara ve çiftçilere duyuruldu.

Buğdayda görülen pas ve septoria hastalığının nemden kaynaklandığını belirten Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Aziz Yağmur, “ Bu konuda sık ekimden kaçınılacak. Derin sürüm pulluk ile yapılacak. Hastalığa dayanıklı çeşitlerle üretim yapılacak. Münavebe uygulanacak. Gerekli görüldüğünde kimyasal mücadeleye yer verilecek. Çiftçiler bu konuda ilçe müdürlüğümüze başvurup, reçeteli ilaç kullanımı yapılacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER