Silvan'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde aralarında husumet bulunan Keskin ile Tanvar aileleri düzenlenen yemekli bir toplantı ile barıştırıldı.Silvan ilçesine Bağlı Sağlık köyünde verilen barış yemeğine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan,...

Silvan'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde aralarında husumet bulunan Keskin ile Tanvar aileleri düzenlenen yemekli bir toplantı ile barıştırıldı.

Silvan ilçesine Bağlı Sağlık köyünde verilen barış yemeğine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP PM üyesi Fesih Özel, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat, BDP Diyarbakır, Batman ile Silvan, Hazro ilçe ve Bayrambaşı belde yöneticileri MEYA-DER, TUHAYD-DER yöneticileri, Sivil Toplum kuruluşları, Silvan köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Silvan ilçesine bağlı Sağlık köyünde bir ay önce şizofren hastası olduğu belirtilen Zeki Tanvar adlı kişinin eşini ve kardeşinin bacanağını öldürmesi sonucu Tanvar ve Keskin ailesi arasında başlayan husumet verilen barış yemeğiyle sona erildi. İlk olarak Keskin ve Tanvar aile fertleri bir araya getirilerek, köy meydanında bulunan camide el sıkışarak barıştırıldı. Ardından törende konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, barış kararı alan her iki ailenin fertlerini kutlayarak, "Çünkü hem siyasal hem de toplumsal meselelerde en zor olan barışmaktır. Ailelerimizin aldığı barış kararını parti olarak önemsiyoruz. Bu kararın halkımıza ve köyümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Barış kararın da aracı olanlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından barış yemeği verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER