Silvan'da İlaçlama Çalışmaları

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi tarafından haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.Silvan Belediyesi, ilçe merkezi genelinde sivrisinek, karasinek, kene ve benzeri haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Haşerelere...

Silvan'da İlaçlama Çalışmaları
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi tarafından haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Silvan Belediyesi, ilçe merkezi genelinde sivrisinek, karasinek, kene ve benzeri haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Haşerelere karşı fiziksel ve kimyasal ilaçlama çalışmaları başlatan Silvan Belediyesi Temizlik ve Çevre Hizmetler Müdürlüğü bataklık alanlarda kimyasal ilaçlama yaparken, bazı bataklık yerleri ise toprak ile kapatarak haşerelere karşı büyük bir mücadele veriyor. Silvan Belediyesi Temizlik ve Çevre Hizmetleri Müdürü İbrahim Yalçın, "Silvan İlçemizde çevre ve halk sağlığını koruma çalışmaları kapsamında belediyemiz Temizlik ve Çevre Hizmetleri Müdürlüğü olarak kimyasal ve fiziksel çalışmalara başladık. Çalışmalar kapsamında 15 Mart 2013 tarihinden itibaren sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelerle mücadele etmek için larva sit çalışmalarımız tamamlanmıştır. Ayrıca bu haşerelerle uçkun mücadelesi 15 Mayıs 2013 tarihinde başlamış ve soğuk sistemle ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca her akşam ilçe merkezinde araç ile ilaçlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İlaçlama çalışmalarımız 30 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecektir" dedi.

Yaptığı açıklama da ilaçlama çalışmaları dışında ilçe merkezinde bulunan tüm mezarlık alanlarda yabancı ot mücadelesi verdiklerini belirten Yalçın, "Mezarlık alanlarda bulunan tüm otları kesiyoruz. Mezarlık alanları yabancı otlardan temizledikten sonra, mezarlık alanlarının içine su hatları çekip, var olan ağaçların diplerini kireçleyip, ışıklandırma çalışmalarımızı artıracağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER