Silvan'da Kadınlardan Erkek Doktora Şiddet

Silvan Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde görevli erkek doktora şiddet uygulayan kadınların görüntüleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde görevli doktor Nurhak...

Silvan'da Kadınlardan Erkek Doktora Şiddet
Silvan Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde görevli erkek doktora şiddet uygulayan kadınların görüntüleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde görevli doktor Nurhak Özyaramış, böbrek rahatsızlığı nedeniyle gelen bir kadın hastayla hasta yakını olan 3 kadın tarafından darp edildi. Hasta ve yakınları, tartıştıkları doktora fırça sapıyla saldırdı. Hasta yakınları ve personeller tarafından saldırganlar güçlükle sakinleştirilirken, kadın şiddetine maruz kalan Dr. Özyaramış ise arkadaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Olay sonrası kadın şiddetine maruz kalan doktor, hasta ve hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Dr. Özyaramış, olayla ilgili açıklamasında böbrek hastası olan bir hastaya gerekli müdahalelerin yapılmasına ve hastanın psikolojinin değerlendirilip, uygun bir şekilde yaklaşılmasına rağmen hasta yakınları tarafından hem sözlü hem de fiziksel olarak şiddete maruz kaldığını söyledi. Özyaramış, "Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerinin alınması gerekiyor. Hastanemizde maalesef güvenlik personeli yok. Bu tür olaylar sık sık yaşanıyor. Güvenlik personeli olmadığı sürece de bu tür olayların tekrarlanacağını düşünüyorum. En kısa zamanda bu tür olayların son bulması ve en aza indirilmesi için güvenlik personelinin hastanemizdeki ihtiyacı giderilmesini istiyorum. Hasta psikolojisiyle yaklaşmamıza, hiç bir eksiklik olmamasına rağmen bu tür şiddete maruz kalmak çok üzüntü verici. Biz yine hizmetimizden vazgeçmeyeceğiz. Elimizden gelen hizmeti sonuna denk bütün çabamızla gayretimizle devam ettirmeye çalışacağız. Hasta yakınlarının hiç hastaneye gelmemiş gibi bir yaklaşımları vardı. Bir hastanın başında sürekli bir doktorun bulunması gibi talepleri var. Veya 5 dakikada bir hastanın durumunu takip edilmesi söz konusu. Bende böyle bir talep karşısında çok şaşırdım. Sürekli içeride hasta giriş çıkışı olduğundan dolayı tüm hastalarla ilgilenmemiz gerekiyor. Bu hastayı 5 dakikada bir kontrol etmemiz söz konusu değildir. Müdahaleyi yaptıktan sonra ağrının geçmesi için bir süre var. 5 dakikada bir hastayı görmenin hiç bir anlamı yoktur. Bu şekilde yaklaşımı hak etmediğimiz için karşı tarafa gerekli edep çerçevesinde bu durumun yanlış olduğunu ve böyle bir şeyin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirttim. Fakat kendileri büyük bir rahatlık içerisinden sanki hakaret etme gibi bir haklarının olduğunu sanarak, ‘Bu nasıl hastane, bu nasıl doktor, bu nasıl hemşire?’ gibi, çok rahatsız edici söylemlerde bulunduklarından dolayı onları sert bir şekilde uyardım. Çünkü hiçbirimiz bu tür hakaretleri hak etmiyoruz. Bir eksiklik olursa ben yinede hak verirdim. Ama en ufak bir eksiklik olmamasına rağmen yine söylemlerine devam ettiler. Bu şekilde hastalarına bakamayacağımı söyledim. Sert uyarılarımdan sonra fiziksel sert şiddete başvurdular. Bana fırça sapıyla, hastayla birlikte 4 kişi birden vurmaya başladılar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER