Silvan'da Köylüler Kültür Sanatla Buluştu

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında köylü vatandaşları kültür ve sanatla buluşturdu.Silvan İlçe Belediyesi ile Barış ve demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kültür...

Silvan'da Köylüler Kültür Sanatla Buluştu
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında köylü vatandaşları kültür ve sanatla buluşturdu.

Silvan İlçe Belediyesi ile Barış ve demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kültür sanat çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı köylerde Zembilforş Kültür Merkezi ekibi tarafından 'Demokratik sanatla özgür yaşam anlayışıyla doğal ortamla buluşalım' şiarıyla organize edilen etkinlikler devam ediyor. Silvan Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Zembilfroş Kültür Merkezi tarafından Kültür Sanat Günleri'nin altıncı etkinliği Demirkuyu köyüne bağlı Darısever mezrasında düzenlendi. Etkinliğe kültür merkezi çalışanları, kursiyerler, BDP İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat ve yöneticileri yanı sıra çevre köylerden de çoğunluğu kadın olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür merkezinin resim atölyesi tarafından çocuklara resim materyallerinin Kürtçe isimleri öğretilirken daha sonra çocuklarla birlikte resimler çizildi. Resim çalışmasının ardından köy girişinde karşılanan ve "Demokratik sanatla özgür yaşam anlayışıyla doğal toplumla buluşalım" pankartı taşıyan kalabalık, erbane ve şarkılar eşliğinde etkinliğin düzenlendiği alana kadar geldi. Yapılan yürüyüşün ardından folklor ve erbane grupları sahne aldı. Folklor ve erbabe gruplarının gösterisinden sonra vatandaşlar gece geç saatlere kadar davul zurna eşliğinde halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER