Silvan'da Toplanmayan Çöpler Esnafın Tepkisini Çekti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde belediye ekipleri tarafından toplanmayan çöpler kirliliğe neden oluyor.Silvan ilçesinde uzun zamandan bu yana düzenli temizlik yapılmadığını söyleyen ilçe esnafı yetkililerden temizlik yapıp çöpleri toplamalarını...

Silvan'da Toplanmayan Çöpler Esnafın Tepkisini Çekti
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde belediye ekipleri tarafından toplanmayan çöpler kirliliğe neden oluyor.

Silvan ilçesinde uzun zamandan bu yana düzenli temizlik yapılmadığını söyleyen ilçe esnafı yetkililerden temizlik yapıp çöpleri toplamalarını istediklerini belirtti. Çöp konteynerlerinin içi ve çevresi çöplerle dolu halde duruyor diyen esnaf, buraların mikrop yuvası haline getirildiğini kaydetti. Silvan ilçesi Azizoğlu Caddesi üzerinde esnaf olan, Hamza Tuncay, "Bu çöplerden şikayetçiyiz. Vatandaşlar çöp kovası dururken, yerlere atıyorlar. Esnaf olarak biz kaç kere gelişi güzel çöp atan vatandaşları uyardık. Ancak uyarılarımızı dikkate alınmadı. Çevrede biriken çöplerin kokusundan çalışamıyoruz. Günlerce çöpler burada kalıyor. Belediye temizlik işçileri çok ağır çalışarak, burada günlerce biriken çöpler maalesef sağlığımızı tehdit ettiği gibi çevreye de pis kokuların yayılmasına neden oluyor. Bu çöpleri toplayan yok, çocuklarımız da mikrop içinde oyun oynuyorlar, biran önce yetkililerin gerekli temizliği yapmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan belediye yetkilileri ise sürekli temizlik yaptıklarını ancak vatandaşların çöplerini gelişigüzel attığı için zaman zaman sorunların yaşandığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER