Sünnet Şöleninde Yardım İzdihamı

Diyarbakır’da düzenlenen toplu sünnet şöleninde dağıtılan yardımları almak isteyen kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi.Anavatan Partisi Diyarbakır eski Milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu tarafından Dicle ilçesine bağlı Duranbeyi köyünde...

Sünnet Şöleninde Yardım İzdihamı
Diyarbakır’da düzenlenen toplu sünnet şöleninde dağıtılan yardımları almak isteyen kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Anavatan Partisi Diyarbakır eski Milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu tarafından Dicle ilçesine bağlı Duranbeyi köyünde 300 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak yapılan törende Terkan bölgesindeki köy sakinleri bir araya geldi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlikte bölgedeki köylerde yaşayan 300 çocuğun sünnet şölenini gerçekleştiren eski milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu'nun dağıttığı yardımları almak isteyen kadınlar izdihama neden oldu. Malzemelerin kamyondan atılarak dağıtılması tepkilere neden olurken, bazı giyim malzemelerinin ise izdihamdan ötürü yırtıldığı görüldü.

Yardım dağıtım töreninde önce bir konuşma yapan Anavatan Partisi Diyarbakır eski Milletvekili Seydaoğlu, yardım malzemelerini emekli milletvekili maaşından aldığını söyledi. Seydaoğlu, bölgede başlık parasını da kaldırmak için çalışma yürüttüğüne ifade ederek, "Geleneksel olarak her yıl burada buluşuyoruz. Örf ve adetimizi yerini getiriyoruz. Geleneklerimizi sürdürüyoruz. Bugün burada bazı yasakları da getireceğiz. Bölgemizde artık başlık parasını yasaklıyoruz. Başlık parası günah ve haramdır. Kızlarımız eşya değildir. Kızlarımızda düğünlerde verilecek hediye sadece onların giysileri olmalı. Peygamberimiz bunu emrediyor. Evrensel hukuk bunu diyor. Bundan dolayı başlık parasını yasaklıyoruz. Bir başka yasakladığımız durum ise, kan davaları. Bölgemizde son dönemlerde artık kan davası yaşanmıyor. Tamamıyla sona ermesi için bugünden itibaren yasaklama getiriyoruz. Çocuklarımızın sünneti için tüm masraflarımı kendim karşılıyorum. Devletin bana verdiği milletvekili maaşı var. Bu maaşı çocuklarımızın sünneti, onlar için çeşitli hediyelerin yanı sıra ailelerine de bir takım hediyelerimiz oldu” dedi.

Konuşmaların ardından, 300 çocuğun sünnet törenine geçildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER