Tegv Gönüllüleri, Kulplu Çocukları Diyarbakır’da Gezdirdi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kulp Öğrenim Birimi, 30 öğrenciyi çeşitli etkinlere katılmak üzere Diyarbakır’da gezdirdi.TEGV Kulp Öğrenim Birimi, sosyal aktiviteler etkinlikleri kapsamında Kulplu 30 ilköğretim öğrencisini...

Tegv Gönüllüleri, Kulplu Çocukları Diyarbakır’da Gezdirdi
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kulp Öğrenim Birimi, 30 öğrenciyi çeşitli etkinlere katılmak üzere Diyarbakır’da gezdirdi.

TEGV Kulp Öğrenim Birimi, sosyal aktiviteler etkinlikleri kapsamında Kulplu 30 ilköğretim öğrencisini Diyarbakır’da gezdirdi. 4 TEGV gönüllüsünün eşlik ettiği gezide öğrenciler, Diyarbakır’ı gezdi. Öğrenciler, ilk gezilerini Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezlerinden Ninova Park'a yaptı. Ninova Park'ta eğlence merkezlerinde eğlenen öğrenciler, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın desteğiyle tiyatro izledi. Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını da gezen öğrenciler, Hasanpaşa Hanı, Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Surp Giragos Kilisesi gibi yerleri ziyaret etti. Etkinliğin, öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştirmek amacıyla yapıldığını belirten TEGV Kulp Öğrenim Birimi sorumlusu Esen Eren, öğrencilerin Diyarbakır’ın tarihi mekanlarından çok etkilendiklerini söyledi. Gezinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp Kaymakamlığı ve Kulp Belediyesi’nin katıklarıyla yapıldığını ifade eden Eren, "TEGV olarak, gönüllülerimizle bünyemizde öğrenim gören öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanda gelişim sağlamaları amacıyla etkinliklerimiz devam ediyor. Son olarak, 30 öğrencimiz ve 4 gönüllümüzle birlikte Diyarbakır’ı gezdik. Öğrencilerimizin bu geziden çok faydalandıklarını gördük. Geziye destek olan tüm kurumlara teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER