Turgut Özal Mahallesi Yeşil Alana Kavuşuyor

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük arazi, iş adamı Seyfettin Eren ve Kulp İlçe Belediyesi ortak girişimiyle yeşil alana kavuşuyor.İşadamı Seyfettin Eren, Turgut Özal Mahallesi’nde...

Turgut Özal Mahallesi Yeşil Alana Kavuşuyor
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük arazi, iş adamı Seyfettin Eren ve Kulp İlçe Belediyesi ortak girişimiyle yeşil alana kavuşuyor.

İşadamı Seyfettin Eren, Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi ilçe belediyesi ile birlikte yeşil alana dönüştürüyor. Uzunluğu 300 metre olan bu arazide alt yapı çalışmaları başladı. Önce kanalizasyonun geçtiği yerleri kapatarak üzerlerini yeşil alana çevireceklerini belirten iş adamı Seyfettin Eren “Kendi ilçemde böyle güzel bir işi yapmaktan onur duymaktayım, bu çalışmaların bir kısmını Kulp İlçe Belediyesi karşılayacak bir kısmı da Kulp Belediye’sine yardım ederek biz karşılayacağız. Bu yeşil alan üzerinde vatandaşlar dolaşıp piknik yapacak” dedi.

Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek ise Turgut Özal Mahallesi’nde geçen derenin üzerinin açık olması nedeniyle yaz aylarında ciddi anlamda rahatsızlık verdiğini belirterek şunları söyledi: “Belediyeyi devir altıktan sonra hiç durmadan hizmet vermeye devam ettik. İlçemize birçok hizmetin sunulmasının yanında, bu derenin üstünün açık olması ve alt yapısının yapılmaması, eksiklerimizden biri haline geliyordu. Bizde buna istinaden bir proje geliştirdik ve bu projemize ilçemiz nüfusuna kayıtlı işadamı Seyfettin Eren katkı sunduk, derenin ıslahı çalışmasında büyük oranda bizlere destek verdi. Derenin kanalizasyon çalışmasını tamamladıktan sonra derenin üstünü toprakla örtüp geniş bir alan haline getirerek ilçemize yakışır bir yeşil alan yapacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER