Ücretli Otopark Uygulaması

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Meclisi, şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araba park edilmesinin önünü almak ve trafiğin rahatlatılması için 5 Ağustos tarihinde aldığı meclis kararıyla, ücretli yol kenarı otopark uygulamasını hayata geçirdi.

Ücretli Otopark Uygulaması

 Ergani'de, 5 Ağustos 2014 tarihli Belediye Meclis kararına göre, Milli Egemenlik, Dicle ile Kurtuluş caddelerinde ücretli park uygulaması başlatıldı.

ÜCRETLİ PARK UYGULAMASI

Uygulamaya ilişkin bilgi veren Belediye Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış, "Bu hafta itibariyle özellikle kentimizin ana arterlerinde yoğunlaşan trafik sorunundan kaynaklı yolun sağ tarafındaki kaldırımların önünü ücretli hale getirdik. Daha önce bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yapılan koordinasyon merkezinde bu yönde talebimiz olmuştu. Öncellikle şunu belirtelim, alınan ücret konusunda yanlış anlaşılmaların önüne geçmek gerekiyor. Uygulanan ücretteki hedefimiz halkımızdan gelir elde etmek, vatandaşları ekonomik anlamda zor durumda bırakmak değildir. Biz bu uygulamada şunu düşünüyoruz, kentimizin ana caddeleri 50- 60 yıllık caddelerdir, bu caddeler yapılırken kentin nüfusu 10 bin bile değildi ama aradan geçen zaman sürecinde kent nüfusu 70 bini aştı. Buna paralel olarak araç sayısı da kat be kat arttı. Durum öyle bir noktaya geldi ki, insanlar caddelerden bırakın araçla geçmeyi yaya bile geçmekten zorlanır hale geldi. Bu durum karşısında özellikle alternatif yollar konusunda bir takım planlamalarımız oldu. Ancak kısa vadede mevcut yoğunluğu düşürmemiz gerekiyordu ve araç sayısını belli bir noktaya düşürmemiz için de en iyi yol özellikle caddenin işgaline yol açacak araç parklarını kaldırmamız gerekiyordu.

YÖNLÜ TRAFİKLERDE

Bu yönlü bir tarife belirledik, buradaki amacımız öncelikle halkımızın alışveriş yaparken, caddelerde yürürken daha rahat daha güvenli bir ulaşım yapmalarını kolaylaştırmaktır. Bu konuda genel anlamda uygulamamız başladığından beri yaptığımız bir takım halkla birebir görüşmelerde bize aktarılan halkımızın büyük bir kısmının memnuniyetinin olduğunu görüyoruz. Kuralsız bir kentin keşmekeşlikten başka, kaostan başka bir ortam yaratmayacağı gerçekliğinin artık hepimiz farkında olmalıyız. Önümüzdeki dönemlerde bu uygulamalarımız kalıcı hale geldiği gibi, kent merkezindeki özellikle tabelaların çirkinliğinden tutun kepenklerin yarattığı gürültü kirliliğine engel olma noktasında da yeni uygulamaları başlatacağız. İnşallah daha modern, kaldırım ve caddelerde daha rahat yürünebilecek bir kent merkezini hep birlikte halkımızın desteğiyle yaratacağız" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER