Vali Kıraç, Kaymakamlık Yaptığı Kulp İlçesini Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bir dönem kaymakamlığını yaptığı Kulp ilçesini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’dan bilgi aldı.Vali Kıraç’a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit,...

Vali Kıraç, Kaymakamlık Yaptığı Kulp İlçesini Ziyaret Etti
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bir dönem kaymakamlığını yaptığı Kulp ilçesini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’dan bilgi aldı.

Vali Kıraç’a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti. İlçe ziyaretlerini ilk olarak Kulp'a yapan Vali Kıraç, kaymakamlık binası önünde ilçe sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Kaymakamlık makamına geçmeden önce köy muhtarları ile bir süre sohbet eden Vali Kıraç bu ziyaretinin daha çok tanışma ve ilçenin ivedilik arz eden sorunları hakkında neler yapılacağını planlamak amacıyla gerçekleştiğini belirterek ilerleyen zamanlarda köy muhtarlarıyla daha kapsamlı bir toplantı yapıp sorunlarını dinleyeceğini kaydetti. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Kıraç’a burada Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında bir brifing sunuldu. Vali Kıraç geçmiş yıllarda kaymakam olarak görev yaptığı Kulp'ta devam eden yol ve içme suyu çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi. Okul öncesi eğitimin önemine de vurgu yapan Vali Kıraç insanoğlunun, çocukta pek çok gelişimsel değişmenin ve beceri ediniminin yaşandığı 3-6 yaş arasında edindiği yeteneklerden hayatı boyunca istifade ettiğini ve dolayısıyla okul öncesi eğitim oranın azami seviyeye çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kulp ilçesindeki temaslarına bir vatandaşın taziyesine katılarak devam eden Vali Kıraç ardından esnafı ziyaret etti. Vali Kıraç daha sonra Kulp İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek’i makamında ziyaret ederek, ilçe hakkında çeşitli bilgiler aldı. Ziyaretinin ardından Vali Kıraç Lice ilçesine hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER