Valı Kıraç'tan İlçe Ziyaretleri

Diyarbakır Valisi Mustafa Vali Kıraç, Eğil, Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Valı Kıraç'tan İlçe Ziyaretleri
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Eğil, Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri ile Eğil ilçesini ziyaret eden Vali Kıraç'a Kaymakam Taner Bircan tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında brifing sunuldu.

Vali Kıraç, Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik'i ziyaret ederek, görüştü.

Ergani ilçesinde Kaymakam Erdinç Yılmaz, köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kıraç, Kaymakamlık binası girişinde köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Muhtarların içme suyu talep etmeleri üzerine Vali Kıraç, konuyu İl Özel İdaresine inceleteceğini, özellikle içme suyu yetersiz olan köylere ivedilikle daha kapsamlı bir şekilde şebeke çalışması yapılmasını istedi.

Çermik ilçesinde Vali Kıraç'a, Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında brifing sunuldu. Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ı da ziyaret eden Vali Kıraç, daha sonra Çüngüş ilçesinde Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel'den brifing aldı.

Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli'yi ziyaret eden Vali Kıraç, Eğil, Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçelerine bağlı köylerde köy yolları asfalt çalışması, içme suyu tesisi geliştirme, eğitim ve sağlık alt yapı çalışmalarının sürdüğünü, 2013 KÖYDES programıyla İl Özel İdare bütçesinden köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının yapılması için aktarılan ödenek ile tam ve eksiksiz bir şekilde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Köydeki vatandaşların huzur ve refah içerisinde yaşaması için canla başla çalışacaklarını kaydeden Kıraç, "Muhtarlarımız ile daha sonra toplantı yaparak sorunlarını dinleyeceğiz. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda incelemeler yapılarak vatandaşlarımıza hizmet sunacağız" dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER