Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı

Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı iken 5 Temmuz 1991 tarihinde kaçırılıp öldürülen Vedat Aydın, ölümünün 22'nci yılında Mardin Kapı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.HEP Diyarbakır İl Başkanı iken...

Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı
Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı iken 5 Temmuz 1991 tarihinde kaçırılıp öldürülen Vedat Aydın, ölümünün 22'nci yılında Mardin Kapı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

HEP Diyarbakır İl Başkanı iken öldürülen Vedat Aydın’ı anma programına BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, DTK ve BDP’lilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma, yapılan konuşmalar ile devam etti. 20 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen Vedat Aydın cinayetinin aydınlatılmadığını belirten BDP Milletvekili Nursel Aydoğan, “Demokratik olmayan zihniyetlerin olduğu ülkelerde, örneğin Mısır’da sonuçların ne olduğunu görüyoruz, izliyoruz. Elbette bizlere göre darbe dönemi Türkiye’de kapanmıştır, ama demokrasinin bu ülkeye yerleşmesini istemekte ısrar etmezsek bu sayfaların da tekrar açılması mümkündür” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anma törenine katılanlar dua okuduktan sonra Vedat Aydın’ın mezarına karanfil bırakarak mezarlıktan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER