Uzmanlardan Sahte Güneş Gözlüğü Uyarısı

Uzmanlar, güneşli havalarda kullanılan güneş gözlüklerinin aksesuar değil, sağlığı koruyucu bir ürün olduğunu belirterek, sahte güneş gözlüklerinin gözde kalıcı zararlar bırakabileceğini söyledi.Güneş gözlüğünün aksesuar değil,...

Uzmanlardan Sahte Güneş Gözlüğü Uyarısı
Uzmanlar, güneşli havalarda kullanılan güneş gözlüklerinin aksesuar değil, sağlığı koruyucu bir ürün olduğunu belirterek, sahte güneş gözlüklerinin gözde kalıcı zararlar bırakabileceğini söyledi.

Güneş gözlüğünün aksesuar değil, sağlık aracı olduğunu belirten optisyen Süphan Erdoğan, güneş gözlüklerinde ilk aranması gereken özelliğin ışınları geçirmeyen en yüksek derecede koruma özelliği olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Tavla ve tezgah üzerinde satılan güneş gözlüklerinin sağlık açısından hiçbir faydası yok. Ucuz gözlükler güneş ışınlarını kornea içine alarak optik sinir merkeze geçirdiği için kötü sonuçlara sebep olabilir. Hastalar uzmanların önerdiği sağlıklı gözlükler tercih etmelidir. Güneş ışınlarının etkili olduğu, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kuru hava etkisi nedeni ile güneş gözlüğü kullanımı çok önemlidir. Güneş gözlüğünü sadece bir aksesuar olarak değil, güneşten gelecek zararlı ışınları engelleyici olarak görmemiz gerekir. Piyasada satılan sahte güneş gözlükleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu tür gözlükler gözde kalıcı sorunlara neden olabilir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER