Kardeşler Kahvesi'nden Diyarbekirspor'a

Diyarbakır’da spor ile ilgilenen özellikle eskilerin çok iyi bildiği mekândır Kardeşler Kahvesi!
Adının kahve ya da kıraathane oluşuna bakmayın, eskiden kütüphanesi olan, eski gazete ve mecmualarının raflarda yer edindiği özellikle spor gazetelerinin (foto spor gibi..) arşivlerinin olduğu ve Diyarbakırspor’un eski futbolcularının; Tilki Vehbi, Kaptan Ayhan, Recai, Kahraman vs.. gibi uğrak mekanıydı Kardeşler Kahvesi!
Diyarbakırspor’un tüm dönemine şahitlik etmiş olmasının yanı sıra, önündeki caddede Diyarbakırsporlu futbolcuların top oynamışlığı bile vardır.
O dönemlerde sporun konuşulduğu yegâne mekan olan Kardeşler Kahvesinin bu dönemine yetişemesekte, duvarında Gaffar Okkan’ın posterinin olduğu dönemde bile Diyarbakırspor’un konuşulduğu, bir mekandı!
Diyarbakır’ın bilinen ilk gruplarından olan Kardeşler Grubunun da buradan çıktığı bilinir.
İkibinli yıllarda Diyarbakır’da moda olan ‘ Diyarbakırspor’a küsme’ olayından burasıda etkilenmiş olup, memleketinin takımını gönülden seven ancak maçlara gidemeyen bir neslin ev sahipliğini yapmaktadır.

İşte bu kahvenin olduğu sokakta büyüyen, Diyarbakırspor’u kapalı tribünden destekleyen, antrenmanlarda bile stada giren,özellikle Mehmet İpek’li dönemde kapalıda yerini alan bir isim bugün Diyarbekirspor yönetiminde..
Olcay Delil’den bahsediyorum.
Bugün bile bu haberin en çok yankılandığı yer Kardeşler Kahvesi’dir.
Diyarbakırsporluluğundan emin olduğum değerli abimin yönetime girmesi beni de ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Mahallemizde, abilerimiz Diyarbakırspor’un hala bile piyasada olmayan formalarıyla top oynarken, biz yaşı daha küçük olanlar fabrika eskimosu yiyerek Diyarbakırspor ile hayaller kuruyorduk.
Olcay Delil, bu hayali gerçekleştiren kişidir. Tanıdığım, inandığım güvendiğim için destekliyorum.

Yönetimden bildiğim diğer isim ise, Mahmut Yaşa.
Daha önce de Diyarbakırspor yönetiminde yer almış, fikrini belirtmekten çekinmeyen Batı’da müteahhitlik işleriyle uğraşan bir isim. Diyarbakırspor’da daha önce görev alması, yeniden görevden kaçmaması, özellikle başkan Kadayıfçıoğlu’nun destek çağrısına olumlu bakması nedeniyle belkide beklentilerin yüksek olduğu bir isim. Önceki dönemlerde işlerinin yoğunluğu sebebiyle ayrılmak zorunda kalmıştı, umuyor ve diliyorum bu defa temsilcimiz ile başarılı dönemler geçirir.

Beklentilerin en yüksek olduğu isim ise hiç şüphesiz, Bilal Kadayıfçıoğlu.
Basın toplantısında izlerken, sakinliği, her soruya net cevaplar vermesiyle herşeyden öte basının fikrine değer verdiğini hissettirmesiyle artı puan kazandığını belirtebilirim. Yönetim olarak geç gelmiş olabilirler ancak taraftarlar başkandan hemen müjdeli haber bekleniyor bunu da ifade etmekte yarar var!
Eskiden Diyarbakırspor’da parası biten, iflasın eşiğinde adam gelir, kulübü kendine borçlandırır sonra çeker giderdi nitekim bu ve benzeri sebeplerden ötürü Diyarbakırspor yok olmadı mı?
Kadayıfçıoğlu ‘nun ufak ve kısa bir araştırma neticesinde maddiyatla ilgili sıkıntısının olmadığını gözlemleyebilirsiniz. İş bundan sonra iki dudağının ucunda. Yapacakları ve yaptıracakları icraatlarla taraftarı yeniden kazanabilirler.
Hatırlatalım bir kez daha; Taraftar her saat sizden haber duymak ister. Yeni gelenin heyecanını görmek ister. Lütfen gecikmeyin!.


YORUM EKLE