KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR? HALK MI, TEŞKİLAT MI?

 Bilindiği üzere bir müddetten beridir Sur esnafı sıkıntılı dönemler yaşıyor. Bu sıkıntılı ve sancılı durumlarını da iletebildikleri tüm siyasilere iletmek adına büyük bir efor sarf ediyorlar. Tabi sarf ettikleri enerji ne kadar ivme kazanmalarını sağlıyor bilinmez ama sanırım artık Ak Parti Genel Merkezi bazı şeyleri çok daha net görüyor ve son birkaç günkü atraksiyonları da bunun işareti olsa gerek.

 

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Ak Parti Diyarbakır İl Teşkilatı Yönetim Kurulu yedek Üyesi Hakan Altındağ serzenişte bulunarak kendi mensubu olduğu İl teşkilatının sur içi esnaflarını ve vatandaşlarını yalnız bıraktığını, Ak Parti Genel Merkezini ise doğru bilgilendirmediğini iddia etmişti. Tabi bu iddiaları sorumlu gazetecilik ilkesine göre gündeme taşımak ta biz gazetecilerin göreviydi ve öylede oldu. Gündeme oturan bu söyleşinin ardından Ak Parti İl Teşkilatı tarafıma bir tekzip göndererek Hakan Altındağ’ın yönetim kurulu yedek üyesi olmadığını, istifa ettiğini beyan eden ve Altındağ’ın söylemlerinin yalan olduğunu dile getiren bir yazı gönderdi. Naçizane bunun bilinmesi gerekir ki sadece ‘Üyemiz değil’ demekle olmuyor bu işler, ıslak imzalı istifa dilekçesini de tarafımıza gönderseydiler daha inandırıcı olurdu. Yani ortada bir istifa dilekçesi var ise görmek isteriz, zira Hakan Altındağ böyle bir istifa dilekçesinin varlığını kabul etmiyor, buradan duyurmuş olayım.

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Diyarbakır’a geldi ve sur ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Hatta bir ara Sur ilçesinin en tehlikeli sokaklarını tek başına ve yanına korumalarını almadan dolaştı. Kimsenin etkisinde kalmadan direkt birinci ağızdan muhatapları ile hasbıhal etti, dertlerini dinledi, boyunlarına sarıldı, acılarını paylaştı. Daha sonra Erdemliler Hareketi Diyarbakır şubesinde vatandaşlarla da ayrıca bir araya geldi. Burada da tabi Ak Parti İl Teşkilatından birkaç arkadaşta bulunuyordu. Teşkilattan arkadaşlar orda konuşurken kendilerince bir şeyler aktardılar. Aktardılar aktarmasına da o kadar geçmiş tarihlerden söz ettiler ki günümüzü anlatmayı unuttular. Daha sonra söz alan çok sayıda Sur içi Esnafı, başka semtlerde ki esnaflar ve STK üyesi İl Teşkilatının halkı yalnız bıraktığını ve hiçbir suretle ilgilenmediklerini bir kez daha Sayın Külünk’ün ve bazı akıl hocalarının huzurunda yinelediler. Yani bir noktada işin gerçek muhatapları ‘Yalnızlıklarını’ Metin Külünk ile paylaştılar.

 

Gelelim Ak Parti İl Teşkilatının tekzip yazısı ile Sayın Külünk’e aktarılanların oluşturduğu tezada. Evet, vatandaş, esnaf ve daha birçok kesim ‘Bizi yalnız bıraktılar’ diye ifadeler kullanırken İl Teşkilatı ise vatandaşın söyleminin tam zıttı ‘Hayır ordaydık, yanlarındaydık’ diyor. Birileri doğruyu söylemiyor ki bu alenen ortada. Peki, kim bu doğruyu söylemeyen? İşte onunda kararını buraya gelen heyetler ve Ak Parti Genel Merkezi verecek.

 

Saygılarımla

[email protected]

 

YORUM EKLE