Amedspor 3 Maçta 7 Puan Alır mı?... Diyarbekirspor İlk devreyi ilk 2'de Bitirir mi?

Amedspor 3 Maçta 7 Puan Alır mı?

Amedspor ligin çok üzerinde bir kadroya sahip Manisa Deplasmanında ve ligin namağlup tek beraberliği olan 43 gol atmış 40 puanı olan, 2-3 Milyonluk oyunculardan kurulu bir takıma karşı oynadı. Maçtan önce 8-9 oyuncusu sakat Burak cezalı eksik kadrosuyla oynadığı ve 3-0 yenildiği bir maçın analizi değerlendirmesi ne olabilir ki…

Bence yapılması gereken devre arasına kadar kalan 3 haftaya odaklanmak…

Y. Çorum, Kırklareli içerde ve İnegöl dışarıda bu maçlardan en az 6 puan çıkarmak zorunda.

Devre arasına kadar yaşanan bütün olumsuzlukları bir tarafa bırakıp taraftar desteği ile iç saha maçlarını kazanmalı. Evet eksik var evet sakatlıklar var evet sorunlar var ama 3 Maçın 2’si içerde buda en büyük avantaj. Bu 3 hafta belki de 30 haftayı kurtaracak şimdiden başarılar dilerim.

Diyarbekirspor nihayet üzerinde ki ölü toprağını attı…

Yozgat karşısında rakibine oranla iyi oynayan ve haftanın kıymetinin bilincinde olan bir mücadele ve oyunla alınan haklı bir galibiyet. Orta alanda Vedat’ın yanına Emre kara ve Taner Çekiç’in şans bulduğu biraz daha dirençli ve koşan mücadele eden bir takımla gelen 3 puan. Gollere baktığımız zamanda her biri belli bir düzen ve akılla atılmış goller yani rastgele değil. Fuat Gölbaşı’nın kontrolü ve vuruşu, Yine sağ taraftan pas alışverişleriyle savunma arkasına atılan bir topla sıfırdan yapılan orta ve Taner’in güzel kafa golü ve yine baskısını hissettiren Diyarbekirsporun rakibi bunaltıp Emre’nin boşa çıkmasıyla net bir vuruşla attığı güzel gol maçın başından sonuna kadar üstün olan ekibimize galibiyeti getirdi.

Evet galibiyet güzel ancak içerde zaten kayıpsız gitmek zorunda olan Diyarbekirsporun deplasman galibiyetlerine ihtiyacı var. Bu sezon bütün kredisini tüketen Diyarbekirspor’un yeniden şampiyonluk yarışında olması için deplasmanda da kazanması şart. Hele ki bu hafta Karacabey ve Soma maçı var ikisinden birinin veya ikisin de puan kaybedeceği bir haftada deplasmandan getirilecek 3 puan Diyarbekirsporu yeniden yarışa koyacaktır.

Diyarbekirspor Kazanırsa ve rakiplerin puan kaybıyla fark 5 puana düşer ve 17. Hafta oynadığında Diyarbekirsporu ilk 2’de görebiliriz. Bunlar elbetteki iyimser senaryolar yada gönlümüzden geçenler ancak bunun içinde yapılması gerekenler var takımı bu maçlara hazırlamak. Teknik heyet ve İdare heyeti bunları sağlayacak olanlar. Kalan 3 Maç için özel önlemler ! Alınmalı. Mental hazırlık, Konsantrasyon, Analiz ve Lobi (Haksızlığa karşı) birde Money. Bu maçlar Tecrübeli, istekli ve güçlü oyuncularla kazanılır başarılar Diyarbekirspor.  

YORUM EKLE