Amedspor, Diyarbekirspor ve Sakarya Maçı

Pazar günü Manisa karşısına çıkan Amedspor skor olarak istenileni elde edemedi doğru…

Rakibi hafife almanın bedelini, 2 puan kaybederek ödedi o'da doğru…

Beklenti Amedsporun rakibini ablukaya alması, oyunu rakip kaleye yığması ve bulduğu pozisyonları gol yapmasıydı. Bu da rakibin puan tablosunda ki yerine bakıldığı zaman doğru bir beklentiydi…

Ancak bulduğun sayısız pozisyonu hoyratça harcarsan, bencil davranıp ben atayım derdine düşersen, kalene 1 veya 2 defa gelen rakibin şans eseri bulduğu golle seni eli boş gönderir.

Birde üzerine 15 gün önceden hazırlığına başladığın biletleri satışa çıkardığın Sakarya maçı, bu maçın önüne geçerse rakibide ciddiye almazsan sonuca şaşırmayacaksın.

Bunlara ve bozuk sahaya rağmen ortadan, sağdan, soldan bulunan sayısız pozisyonlar var, oyun üstünlüğünü elinde bulunduran bir Amedspor var ama maalesef skor üretemediğin takdirde kimse senin kaç pozisyon ürettiğine, kaç atak geliştirdiğine ve bunları yaparken kaç pas yaptığına bakmaz ki, bakmıyorlarda.

Örnek mi ? Galatasaray Akhisar maçı. Maçın başından sonuna kadar,  kontrolü elinde bulunduran %71’e .%29 gibi topa sahip olma yüzdesiyle oynayan, Akhisar ceza sahasına 40’ın üzerinde orta yapan sayısız gol girişiminde bulunan Galatasaray, 90+4’te attığı o golü bulamazsa bugün gazetelerde, köşe yazarları Ligin en pahalı takımı şampiyonluk adayı Galatasaray lig sonuncusunu yenemedi olacaktı.

Ama şimdi manşetler şöyle “çok istedi, sonuna kadar kovaladı ve 3 puanı söktü aldı” skor gazeteceliği.

Amedspor’da beklentileri çokta yukarılarda tutmamak lazım, takımın kapasitesi, kadro yapısı ekonomik durumu ortada. İngiltere liginden ya da Premier lig kadrolarından bahsetmiyoruz. Patates tarlasında son dakikada kaybedilmiş 2 puan.

Diyarbekirspor Kazanmayı unutmuş bir takım…

Diyarbekirspor ruhunu, arzusunu kaybetmiş futbol iştahı olmayan bir takım. Bucaspor karşısında mağlup olmaktan son anda kurtuldu. Son dakikada Bucasporlu İsa, kalecimizle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapsa ya da kaleci Alper % 100’lük golü kurtarmazsa, bugün mağlup olmuş bir takımdan bahsederdik.

Rakibe baskı kuramayan, futbol ve kazanma iştahı bitmiş Diyarbekirspor.

Niye bitmesinki sezon öncesi kurulmuş takım bundan iyiydi. Ligin bitmesine 11 hafta var 4.hoca görevde, Nerdeyse 15 günde bir farklı bir oyun anlayışı ve olumsuz sonuçların ardından yavaş yavaş boşalan tribünler.

Sonuç olarak Diyarbekirspor taraftarı neticeye bakar, müspet bir hedefin varsa, kazanmak için her şeyini veriyorsan 20-30 bin taraftara oynarsın. Yok, yaz-boz tahtasına döner yarıştan koparsan 1000-2000 taraftara oynarsın. Ha unutmadan bu maçta şu ortaya çıktı ki kimse kendi kendine biz taraftarı maça getiririz tribünleri doldururuz havasına girmesin. Bu hafta Azraillerin 2000’e yakın taraftarının, ki bu çocuklar her zaman vardı tribünlerin boşalmaya devam ediyor.

Sakarya Maçı yeni bir Bursa faciası olmasın.

Cumartesi günü Sakaryaspor Amedsporun konuğu oluyor. Adı üzerinde konuğu, Futbol seyircilerle oynanan bir savaş oyunu değil, futbolcular gladyatör, futbol sahaları da savaş arenaları değil.

İlk maçta kendini bilmez 3-5 çapulcu kafa tasçının yaptığı rezilliği koskoca kentlere ve camialara mal etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Daha önce Diyarbakırspor Bursa maçında yaşananların sonucu mağdur edebiyatı yapıp bundan nemalanan Bursaspor, ki şampiyon oldu. Darmadağın edilen ve imajı yerle bir olan Diyarbakırspor şimdi nerelerde. O yüzden Dikkatli olmak gerek, Diyarbakır sevginin, hoşgörünün kardeşliğin şehridir. Sakarya ve Diyarbakır taraftarları arasında da yılların getirmiş olduğu bir dostluk mevcuttur. Bir maç için Türkiye’ye ve Dünyaya kentimizin imajını güzelliğini kurban etmeyelim.

YORUM EKLE