Amedspor Haftalar Sonra 3 Puanla Tanıştı…Nazilli Bld. Deplasmanı Diyarbekirsporun En Kritik Maçlarından

Amedspor Haftalar Sonra 3 Puanla Tanıştı…Nazilli Bld. Deplasmanı Diyarbekirsporun En Kritik Maçlarından

Haftalardır bir türlü istenilen sonuçları alamayan Amedspor son üç haftada topladığı 5 puanla iyileşme sinyalleri verdi.

Sarıyer karşısında alınan 1 puan Samsunspor karşısındaki mücadeleve 1 puan  takımın yavaş yavaş ritmini bulduğunun işaretlerini verirken Konya deplasmanından aldığı 3 puanla da bunu tasdik etmiş oldu.

Teknik Direktör Mehmet Budakın takımına olan inancını ve güvenini sürekli dile getirirken elindeki kadroyu iyi bildiği için mevcuda göre bir oyun sistemiyle önce yenilme sonra kazanabiliyorsan kazan prensibi ile son 3 haftada 5 puan topladı.

Mücadele eden, maçtan vazgeçmeyen, oyundan kopmayan, yenilgiyi kendine yakıştıramayan ve gücünü bilen bir yapıyla artık yeni bir Amedspor izleyeceğiz.

1922 Konya karşısında alınan 3 puan ve takım mücadelesi eminim ki Gümüşhane maçında da futbolculara kazanma özgüveni ve mücadele gücü verecektir. Bu hafta Gümüşhane ardından Pendikspor ve Başkent Akademi maçlarında alınacak en az 7 puan Amedsporu rahatlatacak 9 puan ise hedef revizyonuna götürecektir.

Diyarbekirspor 1 haftada 9 puan topladı…

Önce Muğlayı sonra Batman Petrolü ve son olarak Kelkitsporu yenerek hanesine 9 puan toplayan Diyarbekirspor olması gerektiği gibi üst sıralarda yerini aldı. Ancak bu maçların hepsinde ecel terleri dökerek kazandık. Kuşkusuz Rakiplerimize göre daha iyi bir takımız ancak oyun olarak belli sıkıntıları daha da aşamadık.

Santraforlarımızın ikisi de ağır hem Fuat hem Serhat aynı tipte ve ağır oyuncular. Reşo orjini savunma olduğu için gol vuruşu becerisi olmayan süratli ama sınırlı yetenekli bir oyuncu. Bulduğu pozisyonları sonuçlandırsa sorun yok ancak o kaçırdıkça takım sıkıntı yaşamaya başlıyor.

Teknik Direktör Selahaddin Dinçel Allah’ı var oyun okuma, oyuna müdahalelerde çok başarılı, sakatlık dışında yapılan değişiklikler takıma % 100 fayda sağlıyor ama bu gol yollarında yaşanan sıkıntıyı yani şu santraforların sıkıntısını çözmesi gerekiyor. Tesadüfi bir gol ve penaltı golü Şampiyonluğa oynayan bir takımın santraforunun rakamları olmaz.

Önümüzde Diyarbekirspor’un şampiyonluk yolunda önemli rakiplerinden Nazilli Belediye maçı var. Bu maç Diyarbekirsporun kalibresini ortaya koyacak maçlardan biri. Hedefi olan bir takıma karşı alacağımız sonuç avantajımız açısından çok önemli. Uğur’un veya Emre Balcı’nın en az Vedat kadar koşacağı bir orta saha lazım. Çünkü rakibin 10 numarası Sedat Cengiz hem gol atan hem asist yapan bir oyuncu şuana kadar 5 golü ve 2 asisti var oyunun trafiğini sağlayan kilit oyuncu bu adam ve kontrol altına alınması baskıyı hissetmesi gereken bir oyuncu. Santrafor Volkan Akyıldız ve Sağ kanatta Burak Özbakır etkili oyuncuları.

Umarım bu maçı kazanan taraf biz oluruz ve şampiyonluk yolunda kocaman bir adım atarız.

YORUM EKLE