Amedspor’da  Özgüven, Huzursuzluk ve İktidar savaşları…

Amedspor’da  Özgüven, Huzursuzluk ve İktidar savaşları…Diyarbekirspor’un Oynadığı Futbol Kadro Kalitesininin Çok Altında…

Ligin 4. Haftası tamamlandı ve 1 puanla tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaşayan Amedspor’da gidişat herkesi bir umutsuzluğa, mutsuzluğa ve suçlu aramaya sürüklemeye devam ediyor.

Herkesin kafasında Amedspor ne olacak sorusu?

Küme düşer mi? Suçlu Kim? Bu Transferleri kim yaptı? Hocayı Kim gönderdi? Takım neden oynamıyor?

Ama kimse çözüm ve krizi yönetme odaklı düşünmüyor…

Takım oluşmuş, Transferler yapılmış, Kamp bitmiş ve Transfer dönemi sona ermiş bir kulüpte bu saatten sonra yukarıdaki soruların yerine elimizde bulunan mevcut takımı nasıl hazırlarız mevcut Teknik Heyetin işini nasıl kolaylaştırır ve destek olabiliriz, Elimizdeki oyuncuları nasıl motive edip özgüvenlerini geri getiririz, Huzursuzluk yaratan etkenleri nasıl bertaraf ederiz ve Camia nasıl kenetlenir soruları sormak gerektiğine inanıyorum.

Evet yapılan yanlışlar ortada, herkes kendine göre ben haklıyım diyor ancak bu saatten sonra Yönetimde bulunan her yönetici iktidar savaşı vereceğine neden bizim dediğimiz olmadı lobisi yapacağına herkesin bir tarafından tutarak kulübü tekrar ayağa kaldırması gerekiyor.

Zaten Yönetim içerisinde yaşanan Bizans oyunlarını hepimiz biliyoruz, kimlerin nasıl ilişkiler yürttüğü de aşikar ve bunu herkes görüyor. İşte bu tür yaklaşımlar, Eski yöneticilerin futbolcularla diyaloğu, Yöneticilerin oyuncularla eski, yeni O’cu Bu’cu ilişkisi takımın kafasını karıştırmaktan ve huzursuzluktan başka bir şeye yaramaz. Ve bu saydığım olumsuz etkenlerin olduğu bir ortamda gidip Morinyo’yu getirsenizde bir faydası olmaz. O yüzden işi yapabilecek 3-4 yönetici ve Teknik heyet Kulüp başkanı liderliğinde acil bir “Ayağa Kalk ve Yeniden Başla” sloganıyla devre arasına kadar elden gelen en iyisini yapmak zorunda. Aksi takdirde, huzursuzluk mutsuzluğu, Mutsuzluk İsteksizliği oda dağılmayı getirir Hadi size kolay gelsin.

Diyarbekirspor’un Oynadığı Futbol Kadro Kalitesinin Çok Altında…

Yeşilyurt Belediye maçına bize göre ideal 11 belki de hocamıza göre değil 3-4 değişiklikle başladık. Tolunay ve Güney yedek Emrah ve Emre Balcı sakat olduğu için rotasyona gidildi. Diyarbekirspora göre daha zayıf olan bir takıma karşı ilk yarının başında Reşo ile yakaladığımız pozisyon gol olsaydı maç belki farka giderdi ama gol geciktikçe bizde strese girdik.

İkinci Yarı Güney ve Tolunay hamleleri Diyarbekirsporun oyunu rakip sahaya yığmasını sağladı ve Güney orta saha ile Hücum hattının bağlantısını sağlayarak Vedat’ın attığı gole asisti ile kilit oyuncu rolünü aldı. Tolunayında sağ taraftan yaptığı bindirmeler ceza sahasına yaptığı ortalarla penaltı yaptırıp katkı sağladı. Vedat orta sahada yaptığı mücadele ve isteğiyle iyi bir maç çıkardı ve gollede oyununu süsledi ve skora katkı yaptı. Santrforumuz Fuat Gölbaşı ağır kalıyor özellikle Alihan, Tolunay, Reşo Akın gibi hızlı atak oyuncularına ayak uydurması ve pas alışverişiyle adam eksiltebilmesi hem kendine hemde arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilesi için Fuat’ın biraz daha haraketli olması gerekiyor. Geçen Sezon 3. Ligde Y.Ordusporda 14 maçta 10 gol 2. Ligde Etimesgutta 14 maçta 1 gol Diyarbekirspor gibi şampiyonluk hedefleyen bir takım için yeterli bir performans değil.

Alınan 3 Puan elbetteki bizi ziyadesiyle mutlu etti ancak Diyarbekirspor daha da kaliteli kadrosunun çok altında yani bana göre %50 ile oynuyor. İlerleyen haftalarda kalitesine uygun temposunu bulacak ve daha da iyi olacaktır inşallah.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Recai geneş
Recai geneş - 4 yıl Önce

Transfer döneminde daha kaliteli bir santraforun alınması gerektiğini takımın web yazmıştık biz görebiliyorken teknik kadronun görememesi hayret verici bir durum.