Bunlara Layık mıydın Ey Diyarbekir

Bunlara Layık mıydın Ey Diyarbekir

Çeşmenden Ab-ı Hayat akarken testiler ellerde sıra bekleyenler vardı. Senin isminle kendilerine şan, şöhret, makam edinenler vardı. Hatta servetlerine servet katanlar hatta taraftarının huzuruna çıkıp kendilerini alkışlatanlar vardı.
 
Ne oldu sana Diyarbekir sen kime ne ettin de bu kadar sahipsiz bırakıldın, bu kadar hor görüldün. Sen yok olurken her kes sessiz herkes suspus sanki mirasını paylaşmak için sıra bekleyen hayırsız evlatlar gibi. Sanki senin ölümün birçoğuna güneşi doğduracak gibi. Sanki sen öldükten sonra boşluğuna konmaya hazırlanan fırsat kollayanlar gibi. Vay Diyarbekir bu memleketi gerçekten sevenler seni terk mi etti. Yoksa herkes köşesine mi çekildi.

Birileri Kulüp kapansın 100 dönümlük arsadan nemalanma peşinde. Birileri kulüp kapansın yürütülen dava düşsün derdinde. Birileri belki Diyarbakırspor yok olurda biz yeni bir saltanat kurarız arzusunda. Ama daha zor olanı henüz kulüp varken ve yaşarken bu hesapların peşinde.

Kulüp Binası Diyarbakırspor var olduğu sürece alınmamalıdır

1988 yılında Turgut Atalay Belediye ve kulüp başkanıyken Diyarbakırspor’a 49 yıllığına kulüp binasını tahsis etti. Bu tesis 45 yıllık tarihinde Diyarbakırspor’un sahip olduğu yegâne mülktür. Büyükşehir Belediyesi tarafından Meclis kararı çıkarılarak yapılan müfettiş denetlemesine istinaden boşaltılması istenmektedir. Bu Diyarbakırspor’a son darbe olur. Yaşamsal anlamda henüz liglerde olan ve feshi gerçekleşmemiş olan kulüp, binayı boşaltması ve Büyükşehir’e iade edilmesi talep edilmektedir.

Ne acıdır ki her anlamda bir çöküş yaşayan Diyarbakırspor ve camiası bu talep karşısında resmen ölmeden mezara konulması demektir. Sonuçta ortada bir protokol var ve bu tesis kulübe tahsis edilmiş durumda. Umarım bu karar ertelenir. Nedeniyse en azından Diyarbakırspor’un isminin yaşatılması ve kurtarılması konusunda atılacak adımlardan sonra ne yapılacaksa yapılır. Aksi takdirde Diyarbakırspor’un yok olması için vurulacak son darbe olur.

Bana göre iyi bir Diyarbakırsporlu olan ve gerçekten samimiyetine inandığım ve saygı duyduğum Büyükşehir Belediye spor Kulüp Başkanı Av. Metin Kılavuz önce bu takımın isminin, armasının ve renginin yaşatılması ile ilgili bir adım atarak hem Diyarbakırspor ismini yaşatmalı hem de Diyarbakırspor’a ait olan her şeyi kontrol altına almalıdır. Bizim taraftar olarak beklentimiz ve düşüncemiz budur.

Son olarak Hz. Mevlana’nın çok sevdiği Şems’e yazdığı şiiri Diyarbakırspor için sizlerle paylaşmak isterim.

Bizi Terk Etme Ey Diyarbakırspor

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme.
Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun, etme.

Sen yad eller dünyasında ne arıyorsun yabancı,
Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme.

Çalma bizi bizden, gitme o ellere doğru
Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme.

Ey ay, felek harap olmuş alt üst olmuş senin için
Bizi öyle harap öyle alt üst ediyorsun, etme.

Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi
Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme.

Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan
Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme.

Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan
Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme.

Âşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer
Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme.

Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi
Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun, etme.

Şekerliğinin içinde zehir, zarar vermez bize
O zehri o şekerle sen bir ediyorsun, etme.

Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı
Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun, etme.

İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil
Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme!!
YORUM EKLE
YORUMLAR
ibo
ibo - 11 yıl Önce

valla iki gözumsun yilmazb bay baska bisey demiyorum seni tebrik ediyorum

mehmet diyar
mehmet diyar - 11 yıl Önce

merhaba yılmaz önce güzel yazından dolayı tebrik ediyorum seni..gerçek bir diyarbakırsporlusun sevgiler yılmaz ..dileğim o tırşıkçıların ankardan artık kimler tarafından engellendiği belli olan soruşturma sonuçlanırda ...ve diyarbakırsporu bitiren o şerfsizler gereken cezayı alır inşallah...ve sonrada senin gibi gerçek bir diyarbakırsporlu çıkarda takımı alır ve hiç durmadan şike süper ligine çıkar tekrar diyarbakırspor ...ve o zamana kadar belki şike ligi şikesiz bir hale gelir ve yine diyarbakırspor ilk yılında şampiyon olur ve olması zor bir tarih yazar dileğim sevgiler sadece (gs .fb.bjk gibimahhalle tkmlarını tutmayan )gerçek diyarbakırspor sevdalılarına sevgiler ve mutluluklar ..

Abdülkadir Direk
Abdülkadir Direk - 11 yıl Önce

sen adamsın adam hemde adamın hası. senin ağzına yüreğine sağlık kardeşim

zana yaruk
zana yaruk - 11 yıl Önce

sevgılı dost elıne saglık sen kentın erezyonuna gırmeyen adam gibi adamsın kıre camıura bulaşmayan namuslu diyarbakır milliyetcisisin dunyada başka diyarbakır yok ne mutlu diyarbakır lıyım diyene cevremız hainlerle rantcılarla cevrılmış bız buna dırenecez sonuna kadar cünkü biz diyarbakır lıyız hemde öz diyarbakır lıyız