Diyarbakırspor, Yeni Yönetim ve Transfer Politikası

Diyarbakırspor ve Büyükşehir Belediye

İki başlıklı bir yazı,

Kongresini yaparak yönetim değişikliğine giden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor İhsan Avcı yönetiminde kalabalık bir listeyle göreve geldi. Son dakika değişikliği ile iş adamlarının da içerisinde olacağı bir yapının yerine yeniden kendi bünyesinde oluşturulan isimlerle kurulan yeni bir yönetim. Ne yapıp yapamayacaklar bunları göreceğiz ancak çok sağlam bir kulüp devr aldılar. Kurumsal anlamda gelişme kaydetmiş tesisleşme ve kalıcı gelir kaynakları olan sportif olarak futbol takımı 2. Ligde play-off oynamış 10 numara bir kulüp.

Burada tabi emeği geçenler var kulüp Başkanı Av. Metin Kılavuz ve yönetiminin Büyükşehir Belediye Sporun bu noktaya gelmesinde Türkiye liglerinde en centilmen takım olmasında, lig şampiyonluğunda, Tesislerin yapılıp tamamlanmasında bu ekibin emekleri unutulmaz. Ben kendi adıma Sayın Kılavuz ve ekibine teşekkür ediyorum.

Haliyle gelen yönetim bu kadar başarılı bir kulübün bayrağını ileriye taşımak zorunda yani mevcudu korumak bile başarısızlıktır.

Ön yargılı olmak istem Fakat ilk izlenimlerim Yöneticilerin hal ve hareketleri spor yöneticiliğinden ziyade Siyasetçi tavırları ön plana çıkmakta. Eşbaşkanlık Sistemi Spor geçmişinde Yönetici olarak başarısı olmayan isimler. Şimdiden söylemekte fayda var Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor kulübünün şuana kadar göstermiş olduğu tavır siyaset üzeriydi umarım bundan sonrada yöneticiler kulübü siyasete bulaştırmaz ve geçen yönetim gibi başarılı işler yaparlar şimdiden başarılar dilerim.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Av. Fırat Anlı kongrede yaptığı açıklamada bizim için çok önemli olan Diyarbakırspor ile ilgili “destek vereceğiz ve yanında olacağız, diğer amatör kulüplerde bizim için önemli bu anlamda her türlü yardımımız olacak” söylemi çok değerli ve önemlidir. Yine sayın Anlı’nın kentteki spor tesislerinin yetersizliği konusunda Belediyenin üzerine düşeni yapacağını bu eksikliğin farkındalığının göstergesidir.

Diyarbakırspor

Geçen sezon Play-Off oynamış bir kulüp bu yılın planlamasını yaparken yeniden onlarca transfer yaparak iki kat parayla yeni bir takım kurması nasıl bir strateji anlamadım. Fethi Çokkeser Hoca geldiği zaman bu takım liderdi eksikleri vardı ama yetenekli ve bu takımın başarısında katkı sağlayan oyuncular vardı. Benim fikrim Sayın Çokkeser bu takımın iskeletini tutup eksik olan yerlere takviyeler yaparak takımı güçlendirmeli. Kadroya baktığımız zaman sezon performanslarıyla takıma katkı sağlamış bir sürü oyuncu var. Bunların hepsini gönder yeni bir takım oluştur bu hem ekonomik olarak hem de uyum açısından takım olabilme adına sıkıntıdır.

Diyarbakırspor Yönetimi ve Delege yapısı Yeniden oluşuyor

Başkan Feyzi İlhanlı şu ana kadar kulübü kendi bütçesiyle sırtlamaya devam ediyor. Ekonomik anlamda her türlü fedakârlığa hazır olduğunu da ifade eden İlhanlı Diyarbakırspora ekonomik ve bilgi birikim açısından fayda sağlayacak istekli arkadaşlarımıza kapımız her zaman açık diyor. Sayın ilhanlı’nın Diyarbakırspor’a büyük emekleri olmuş bazı isimlerle görüşmeleri sürüyor şayet bu isimlerden bir yönetim oluşursa emin olun beklenen şampiyonluklar üst üste gelir. İnşallah Hayırlısı olur.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet çelebi çakar
ahmet çelebi çakar - 10 yıl Önce

sayın yılmaz bay ın görüşlerine katılıyorum ve kendisini tebrik ediyorum yalnız diyarbakırspor un hocasının bu takıma yeterli olduğunu düşünmüyorum çünkü geçen sezondaki performansı bana göre yeterli değildi üstelik bilgi birikim olarak diyarbakırlı hocalar dan üstün olduğunuda düşünmüyorum....bu tip tercihlerle kendiinsanlarımıza yazık ediyoruz...saygılar....