GSYD Teşekkür, Amedspor Mücadele ve Zafer, Diyarbekirspor'un 9 Puanı...

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği İlkleri Yapmaya Devam Ediyor…

Amedspor Mücadele Ettiği Zaman…

Diyarbekirspor’un En az 9 Puanı Hakem Hatalarına Kurban Gitti…

GSYD Kurulduğu 2017 yılından bu yana Bölge için, Gençler için ve Sporun kalkınması için hayata geçirdiği projelerle Diyarbakır’a ve Bölgeye hizmet etmeye çalışan kuruluş tüzüğünde de yazdığı gibi Kamu yararına açılmış mesleki bir dernek.

Bölge Sporunun gelişimi, tesisleşmenin, altyapıların gelişmesi, antrenör ve sporcu eğitimi, Sorunların tespiti ve çözüm arayışları, Bölgeye getirilecek büyük organizasyonlarla Ekonomik ve Turistik gelişime katkı gibi çok önemli başlıklarda 2 yıllık kısa bir zaman diliminde Konferans, Çalıştay, 5’te Devre 10’da biter gibi Sportif Projeler ve son olarak Türkiye Karate Şampiyonasının Diyarbakır’a getirilmesi konusunda büyük bir başarı elde etmiştir. Bölgede ilk defa yapılan Türkiye şampiyonasıyla 2200 misafir bölgeye  gelerek Diyarbakır’ın yeni modern güvenli bir şehir olduğunu, insanların nekadar cana yakın olduğunu görmüş ve önyargıların yıkılması kentin tanıtımına büyük bir katkı sağlanmıştır. Öyle ki turnuvaya katılan sporculardan Ayça Düzgel aynen şu ifadeleri kullanmış “Kuşbakışı olarak bakıldığında kalkan balığına benzeyen surları olan Diyarbakır, sana önyargılı davrandığım için üzgünüm” diyerek bu organizasyonun bu kente ne kadar değerli bir katkı sağladığının ve bunun milyon dolarlardan daha değerli olduğunun ispatıdır.

TEŞEKKÜR…

Türkiye Karate Şampiyonasını Diyarbakır’a getirme projemize destek veren

 İl Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU’na

Türkiye Karate Federasyonu Başkanımız Sayın Esat DELİHASAN’a ve Yönetim kuruluna   

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mehmet KAYA’ya, Nesih AKTEPE’ye ve Yönetim kuruluna

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet DEMİR ve Gençlik spor Personellerine

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sayın Muhsin ERYILMAZ’a

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin BEYOĞLU’na

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Akın ERİM’e

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulunda Görev Yapan yol arkadaşlarım Veysi AKAR’a, Alihsan HATİPOĞLU’na, Şehmus KIZILASLAN’a, Barış ÜZAL’a, bizimle birlikte emek sarf eden Mehmet YAZAR ve Ahmet YAZAR’a Karate Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Hikmet ŞAHA’ya ve Diyarbakır çifte Şampiyonluk getiren Türkiy Şampiyonları Sena KIZILASLAN ve Amine AKÇAKMAK kızlarımıza Tebrikler ve sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz.

Amedspor Mücadele Ettiği Zaman…

Amedspor ligin 13. Haftasında şampiyonluk hedefi olan rakiplerden Afjet Afyonsporu konuk etti. Geçen hafta Tarsus karşısında alınan ağır mağlubiyet ve getirdiği üzüntü, yapılan haklı eleştirilerin yanında takımdaki moralsizlik yaşanan sakatlıklar ve kadro sıkıntısının getirmiş olduğu olumsuzluklar karşısında çıkılan önemli bir maçtı. Henüz ısınmada sakatlanan Stoper Yiğitcanın olmayışı Mehmet Hocayı zoraki bir değişikliğe mecbur bıraktı ve Bünyamin bu yaşına fiziğine rağmen Stopere geçti. Türkiye liglerinde hiç alışık olmadığımız bir tarzla ve modern futbol kalitesinde hızlı, mücadeleci arkadaşlarının bile açıklarını kapatan, her yere koşan basan bir enerjiyle herkese futbol dersi verdi Tebrikler çocuk keşke senden 11 tane daha olsa.

İlk yarıda Burak Taşdemir’in sorumsuzluğu ile 10 kişi kalan Amedspor ölü toprağını üzerinden atarak verilmeyen penaltısına ve hakemin hatalı kararlarına rağmen Mücadele eden ve savaşan bir takım şeklinde sahadaydı. Her birini ayrı ayrı tebrik ederim bu şartlarda alınan bu 3 puan çok değerli ve önemli. Futbolseverin takıma gönül vermiş herkesinde beklentisi şudur sen sonuna kadar aslanlar gibi mücadeleni et yenilsen de seninle gurur duyayım. Tebrikler Amedspor.

Diyarbekirspor’un En az 9 Puanı Hakem Hatalarına Kurban Gitti…

Tam 5 hafta etti Diyarbekirspor kan kaybetmeye devam ediyor. İstikrarsız bir oyun, mücadeleden uzak bir orta saha kendine oynayan oyuncular ve yazboz tahtasına dönen Şampiyonluk adayı bir takım.

Birde üzerine iyi oynadığı ama hakem hatalarından kaybedilen puanlar. Halide Edip Adıvar maçı verilmeyen penaltı olmayan ofsayttan kesilen atak. Altındağ maçı kaleciye faul yenilen gol, Bu hafta Darıca maçı 100% verilmeyen penaltı ve daha bir sürü hatalı karar. Harcanan onca para ve emeğe yazık oluyor. Peki bunların hesabını kim soracak hangi yönetici yada hangi yetkili. Görüntüleri alıp rapor hazırlayarak federasyona ve ilgililere bakın bize yapılan haksızlıklara puanlarımız gasp ediliyor diyecek kim var. Ligin en iyi oyuncularını alan bütçe olarak en pahalı takımlardan biri olan en iyi hocaları getiren bir takım maalesef bu gidişle kayıp bir sezon geçirecek. Tekrar ediyorum Profesyonel kulüpler Amatör kafalarla yönetilemez.

YORUM EKLE