Kentin Bütün Takımları Bizim İçin Değerdir

Kentin Bütün Takımları Bizim İçin Değerdir

Amedspor, Diyarbekirspor, Diyarbakırspor arasında herhangi bir fark gözetmeden, Kim tarafından nasıl yönetildiğine yâda yönetim şekline bakmaksızın her biri birer değerdir.

Diyarbakırsporun şuanki pozisyonu hariç iki profesyonel takımımız liglerinde kentlerini temsil ederler, çünkü arkalarında giden taraftarlar vardır, Çünkü galibiyetine sevinen mağlubiyetine üzülen insanlar vardır, Çünkü mazilerinde başarılar ve koskoca bir tarih vardır.

Kısacası fark gözetmeksizin kentin amatöründen profesyonel liglerine kadar bütün takımlar bizler için değerlidir.

Çünkü amaç kenttir, çünkü kentin gençleridir, çünkü kentin gelişimidir, çünkü ortak payda Diyarbakır ismidir.

Kazandıracağı nedir…

Kentin tanıtımı, ekonomik kalkınması, tesis sayısının artması, profesyonel liglerde nüfusunun yarısı 24 yaş altı gençlerden oluşan bir ilin oyuncu sayısının artmasıdır.

Yani gerçek amaç kentimizin takımlarının başarılı olması, daha fazla gençlerin altyapılardan yetişmesi, daha fazla kendini geliştiren donanımlı antrenörlerin görev almasıdır.

Sportif başarıların vereceği mutluluktur, gururdur.

İşte olaya bu bilinçle yaklaşan bir taraftar, medya ve yönetenler profilinin oluşması gerekmektedir. Ben Amedspor taraftarıyım bana ne Diyarbakırspordan yada Diyarbekirspordan yaklaşımı veya ötekileştirmesi yapıların zayıflığını getirir.

Bu sebeple kulüpleri ve taraftarları yönlendirenler kullandıkları dile ve demeçlerine dikkat etmelidir.

Kendi içinde farklılaştırılan bir yapı ile düşman kardeşler yaratılmamalıdır. Diyarbakırspora zamaında bunlar yapıldı ve yıkımın sebeplerinden biride buydu.

Kulüplere gönül vermiş insanlar mozaik gibidir her düşünceden ve görüşten farklı insanların ortak sevdasıdır kulüpler bu zenginliğin güzelliklerini birlikte yaşamalı ve en önemlisi siyaseti kulüplerimizden uzak tutmalıyız.   

YORUM EKLE