Nerede o eski futbol ruhu!

Nerede o eski futbol ruhu!

Merhaba… Haber Yirmibir sitesi değerli okuyucuları hafta da bir günde olsa yazılarımı sizler ile paylaşmaktan mutlu ola cam tabi ki.

Yazılarımda sizlere futboldan daha çok salon sporlarından, salon sporlarının kahramanlarından söz etmek istiyorum ağırlıklı olarak. 

Maddi imkansızlıklara rağmen nasılda bu kadar büyük başarılara imza attıklarını, madalyalar, şampiyonlukları Diyarbakır iline kazandırdıklarını ve başarılarının sırrını anlayabildiğimiz ölçüde yazmaya siz değerli okurlarla paylaşmaya çalışacağım.

Yazılarımda futbol da olacak tabiî ki olmaz ise olmazdır futbol. Herkesin bildiği gibi dünyada spor denince küçüğünden tutun da büyüğüne kadar her kesim için spor eşittir: futbol demektedir. Tabi ki bu doğal, çünkü maneviyattan öteye maddiyatın ön plana çıktığı bir dönem ve bu dönem maalesef böyle.

Her aile özellikle babaların yüzde 90’ı evladının futbolcu olmasını ister, çünkü maddi anlamda başka spor branşlarda bu kadar şanslı olmadıklarını inanıyor öylede görüyor çünkü haklı, futboldaki maddi imkanlar başka branşlarda yok buda insanlara cazip geliyor.

Peki, bölge futbolun da nerdeyiz başarı derecesi ne nerede maalesef kocaman bir sıfır var ortada. Mesela futbolun özeti şöyledir bizim kentimiz için de; futbolda eski başarılar şimdi bize hayal gibi geliyor.

Başarıya bakarsak eski futbol nerede şimdi günümüzdeki futbol nerede neden geçmişten gelen, maddi imkânsızlıklara rağmen gelen başarılar şimdi maddi imkanlar olmasına rağmen futbolumuz ve futbolcularımız neden başarısızlar…

Sizleri biraz 80’li yıllara götürmek istiyorum. Bende o yıllarda futbola Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Fiskaya mahallesinde oturanlarından kurulu Lice Kaya Spor Kulübünde futbolla başladım. Spor malzemesi bulmakta bile zorlanıyorduk.

Hiç unutmam, unutulacak gibi de değil zaten…

Kazanların içine kumaş boyası koyarak iki ayrı kazanlarda kaynatılmaya bıraktığımız beyaz fanilaya ve atletlerimizi batırıp forma yapıp saha çıktığımız çok olmuştur.

Bu kadar maddi imkanlarımız olmadığı halde oynadığım o yıllarda müessese olan kurumların takımlarına ve zorlu rakiplerimize karşı oynayarak kök söktürüyorduk.

Peki şimdi neden bu kadar maddi imkanlar olduğu halde başarısızlık var ben biraz sıralayayım isterseniz…

En başta eski dönemlerde fazla kulüpleşme olmadığından dolayı iyi sporcular hep bir arada oynardı. Şimdi ise günümüze fazla kulüp fazla futbol branşları U takımlardan Akademiklik Ligleri’ne 1 amatör ligi 2 amatör ligi, Süper amatör ligler, Bal ligleri, 3 liglerin çok olması başarıdan çok başarısızlıklar getirmektedir.

Bu benim analizim neden? diye sorarsanız en iyi sporcular tek tek ayrı ayrı kulüplere transfer olduklarında kaynaklıdır bu bir gerçektir.

Kalın sağlıcakla

YORUM EKLE