Şampiyonluğa Oynayan Bir Takımın Oyun Karakteri Kazanmak Üzerinedir…Amedsporun hali hal değil…

Şampiyonluğa Oynayan Bir Takımın Oyun Karakteri Kazanmak Üzerinedir…

Bu Ligde yapılan transferler ve oyuncu kalitelerine bakıldığı zaman ligin üzerinde bir takım olan Diyarbekirspor içerde farklı deplasmanda farklı bir görüntü çiziyor. Halide Edip Adıvar ve Gölcük spora göre daha iyi oyunculara sahip olan Diyarbekirspor maalesef iki dış saha maçından da eli boş döndü.

Şampiyonluk amacıyla kurulan bir takım olan Diyarbekirsporun deplasman karnesi hedefine uygun bir istatistik vermediği gibi sezonda 7 resmi maç yapmış bir takımda her hafta değişik 11’ler ile mücadele etmesi de bana göre mağlubiyetlere sebeptir.

Şampiyonluk için kurulmuş bir takımın içerde dışarıda fark etmez tek amacının kazanmak olması gerektiğini düşünüyorum. Belki çok iddalı olabilir bu düşüncem ancak ligde en iyi kadro benimse, ekonomik gücüm varsa, deplasmanlar da bile taraftar desteği arkamdaysa ve adım Diyarbekirspor ise ben sahaya kazanmak için çıkar, kazanmak için uygulayacağım strateji ve planlarımı yaparım tedbir alma işini nasıl Diyarbekirden puan alırım derdini rakibime bırakırım.

3 ayrı kamp dönemi geçirmiş 7. Resmi maçını oynayan bir takımda uyum sorunu bitmiş, 11’i belli olmalı, kimin nerede oynayacağı, nasıl verimli olacağını belirlemiş olmalıydı. Galatasaray, Fenerbahçe daha ileriye gideyim Liverpool, City gibi takımların sakatlık dışında oynayan 11’ini sokakta ki çocuklar bile sayabilir çünkü kimin nerde oynadığı bellidir öyleki skora göre sonradan girecek hamle oyuncularına kadar.

Hedefi olan takım deplasmanda da kazanır ve kazanmak zorundadır ki alt liglere bakalım Vanspor gibi, Tuzla spor gibi, Manisa FK gibi, Samsunspor gibi. Diyarbekirspor Muğla, Batman Petrol, Kelkit ve Nazilli  maçlarından en az 10 Puan çıkardığı takdirde yarışın en büyük adayı olduğunu gösterecektir aksi durumda Play-Off’tan öteye gidemez.

Amedsporun hali hal değil…

Bunu bile yenemiyorsan kimi yeneceksin…

Şanlıurfaspor gibi sıfırı tüketmiş, Sercan ve Fevzi  dışında geçen yıldan birçok önemli oyuncusunu kaybetmiş, -12 puan ceza almış, Yönetimsiz, Binasız ve hatta maça gelecek araç bulamayan 16-17 yaşındaki çocuklarla maça gelen bir takıma karşı galip gelememek maalesef çok rahatsız edici bir durum.

 Eldeki kadronun yetersizliğini ve yanlış bir takım kurulduğunu sosyal medya dahil maçları takip eden herkes dile getiriyor bunda herkes mutabık çünkü gidenler gittikleri takımlarda goller atıyor, asistler yapıyor ve başarılılar yerlerine gelenlerin ise hali ortada halleri hal değil…

Bu daha iyi günler yarın ekonomik anlamda da sıkıntılar baş gösterecek, Moralsiz ve başarısız olan takım etrafında, antrenmanında ve hatta maçında bile yönetici bulunmayacak.

Bu olumsuz durumdan çıkmanın tek yolu Amedsporun gireceği çok zorlu maç fikstüründe alabileceği azami puanlardır.

 Hatta bazı maçlarda yetersiz kadrosuyla ve mütevazi bir takımla mücadele eden Yunanistanın Avrupa şampiyonu olduğu turnuvada ki gibi yenilmeden devam et arada bir tane yakaladınmı at kazan prensibi ile Sarıyer, Samsun, Konya, Gümüşhane bu maçlar her biri birbirinden zor ve önemli ya ayağı kalkıp mücadele ederek savaşacaksınız ya da diz çöküp teslim olacaksınız kararı verecek olan Amedspor formasını giyen futbolculara ait..    

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet demir
ahmet demir - 4 yıl Önce

diyarbakır yerel spor yorumcuları maalesef sınıfta kalmış ve itibarları yok tur.nedeni ise diyarbakırspor dur.tefeci faiz ci gundi yöneticiler ve hırısızlar ordusu yöneticiler hakkında sürekli olumlu haberler efsane başkan efsane yönetici vb pozitif haberler ile diyarbakırspor a yapılan tüm kötülük leri örtbas ettiniz.yılmaz bey sizin şahsınız için değil ama 1 takım elbise ye şakşak çılık yapıldı neyse iyi günler