Sonsuz Ark’ta Bu Toprakların Ruhu'nun Bir Parçası; Mustafa Ekici

"Bu toprakları anlatıyordu, her dilden, her ırktan, her dinden insanını doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tanıyor ve anlatıyordu. Değerlerle bağları sıkıydı ve bu toprakların acılarının içinde kendisine benzeyen herkes gibi acı çekiyordu. 'Sana Benzemek' adlı kitabında da bunu görebilirsiniz, yaşayan, yaşamak için gerekli olan mineralleri elleriyle tutup yaşadığı topraklara ikram eden bir ruhtu sadece. Bu toprakların ruhunun bir parçasıydı Mustafa Ekici."

Sonsuz Ark’ta Bu Toprakların Ruhu'nun Bir Parçası; Mustafa Ekici
"Bu toprakları anlatıyordu, her dilden, her ırktan, her dinden insanını doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tanıyor ve anlatıyordu. Değerlerle bağları sıkıydı ve bu toprakların acılarının içinde kendisine benzeyen herkes gibi acı çekiyordu.  'Sana Benzemek' adlı kitabında da bunu görebilirsiniz, yaşayan, yaşamak için gerekli olan mineralleri elleriyle tutup yaşadığı topraklara ikram eden bir ruhtu sadece. Bu toprakların ruhunun bir parçasıydı Mustafa Ekici."


  
Bu toprağın çocukları, bu toprağın hem hizmetkârı hem de hükmedenidirler, öyle olmalıydı, olmalıdır da... ancak iki yüz yıllık bir esaret sürecinde bu böyle olmadı, olamadı, oldurmadılar; olmaya başladığı her seferinde de küreye efendi, insanlığa hâkim olmak isteyenler bırakmadılar. Bu topraklar 15 Temmuz 2016'da bütün öfkesiyle kükredi ve bu yapışkan, sömürgen, eriten, adım adım yok eden kanseri kolları ve damarlarıyla söküp attılar.

Bu toprakların verdiği incelikle, asaletle, merhametle, direniş ruhuyla, imanla ve artık sabrın son sınırında dünyaya ders verecek nitelikte bir şahlanışla başkaldıran halk artık bu topraklara kendisinden başka efendi, hâkim tayin edilemeyeceğini sömürgen yerli yabancı herkese öğretmiştir; gerektiğinde tekrar öğretmeye devam edecektir.

Bunu 25 Şubat 2017 tarihli Hürriyet gazetesinin 'Karargah Rahatsız' başlıklı çarpıtılmış haberine halkın verdiği tepki ile ölçebilir herkes, savcılığın açtığı soruşturma, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiç sekmeden Genelkurmay Başkanı'nı çağırarak görüşmesi ve olayın tümüyle kontrol altına alınması, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeninin görevden alınması, artık medyanın darbelerin ön hazırlayıcısı olma özelliğini de ortadan kaldırmıştır. Medya da artık darbeci olmanın bedelini ödemesi gerektiğini öğrenmiştir ya da öğrenmeye devam edecektir.

Medya bu topraklardaki deformasyonun en büyük aracı olarak 200 yılı halkın zararına dönüştürdü, çünkü medya halktan olmayanların kurduğu bir nifak ağı olarak vücut bulmuştu bu topraklara. İngiliz, Fransız, Alman, Rus emperyalizminin temsilcileri, yerlilerden devşirdikleri ile çok uzun bir yol aldılar insanların bilinçlerinde, insanları uyuşturdular, kışkırttılar, değerlerinden uzaklaştırdılar, çünkü amaçları buydu, çünkü bu toprakları parçalamak, yönetmek ve sömürmek istediler. Osmanlı gibi dev bir imparatorluk, medya kanalıyla çökertildi, bu bizim en büyük zaafımızdı ve o zaafımızdan vurulduk, yenildik.

Şimdi yaşanan çağda, medya dev kartellerin elinden kayıp gidiyor, çağ sosyal medya çağı; sosyal medya gibi kontrol edilmesi güç iletişim kanalları üzerinden insanların aldatılması, uyutulması artık mümkün değil, buna karşılık klasik medya halen etkili durumda ve Türkiye'de klasik medyanın yöneticileri henüz bu toprakların vatansever çocukları ile tanışıyorlar, bu toprakları anlatmak için, korumak ve güçlendirmek için de çalışmaya devam edecekler.

Medya yöneticilerinin bu toprakların çocuklarından seçilmesinin başlangıcı çok da belirli değil, bunu geçmişe doğru uzatmak çok fazla mümkün değil, buna karşılık 2002'den sonra bürokrasinin halka doğrudan açılması ile bir çağ kapandı, yeni bir çağ başladı. Mustafa Ekici bu yeni çağın bu topraklardan seçtiği bir medya yöneticisi ve konuk yazarımız.

Mustafa Ekici ile sosyal medya aracılığı ile tanıştık, o dönemlerde Anadolu Ajansı İstanbul bölge müdürlüğündeydi, sonra TRT Kürdi genel koordinatörlüğüne getirildiğini de sosyal medyadaki haberlerden öğrendik, kendisinden duymadım, bunu söyleyemeyecek kadar mutevazıydı çünkü. Ki; iletişimimiz onun dikkatli okumaları ile başlamıştı, ben de onun ince ince örülmüş, duygu, düşünce ve inançla yoğrulmuş dünyasını yazılarıyla tanımıştım.

 

Bu toprakları anlatıyordu, her dilden, her ırktan, her dinden insanını doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tanıyor ve anlatıyordu. Değerlerle bağları sıkıydı ve bu toprakların acılarının içinde kendisine benzeyen herkes gibi acı çekiyordu. 'Sana Benzemek' adlı kitabında da bunu görebilirsiniz, yaşayan, yaşamak için gerekli olan mineralleri elleriyle tutup yaşadığı topraklara ikram eden bir ruhtu sadece. Bu toprakların ruhunun bir parçasıydı Mustafa Ekici.



Sonsuz Ark'ın bu toprakların dilini bu toprakların çocuklarından dinlemeyi, anlamayı ve geliştirmeyi hedefleyen manifestosuyla yolları kesişen Mustafa Ekici 20. konuk yazarımız olarak, Zaman'ın Uçları'ndan etiket adı verdiğim yazılarından, 29 Kasım 2014 Cumartesi Salı günü yayınladığım  SA1011/KY20-MEK1:İsa’nın Uzun ve Kesik Kolu Üzerine  başlıklı ilk yazısından bu yana bir yazar, baba, eş, evlat, insan ve vatandaş olarak gören, medyayı ve sosyal medyayı ülkesi yararına kullanan, dikkatli ve analiz yapan bir duygusal bir akla sahip olarak 62 yazısıyla Sonsuz Ark’a katkıda bulundu; kendisine müteşekkiriz, onu yetiştiren anne-babasına, onu öylece koruyan, destekleyen eşine ve çocuklarına bu babda teşekkür etmek istiyorum.

Sonsuz Ark çıktığı sonsuza doğru yolculuğunda kişiliğine, kimliğine ve mesleğine olan saygısı net olan dostlarla yürümeye devam edecek.

Bu vesile ile Mustafa Ekici Beyefendi'ye ve ailesine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat diliyoruz.



Seçkin Deniz, 21.02.2017, Sonsuz Ark, Eleştiri, Teşekkür

Seçkin Deniz Yazıları
Takip et: @Seckin_Deniz

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER