Spor da Siyasete Kurban Edildi

 Sporda Siyasete Kurban Edildi
Diyarbakır sosyal, sportif, kültürel ve ekonomik alanda 1990 yılllarında Şanlıurfa'nın 20 yıl önündeydi. Tabi bu değerlendirme Diyarbakır'ın çok gelişmişliğinden değil Şanlıurfa'nın geri kalmışlığından kaynaklıydı. Urfa son 20 yılda büyük hamleler yaparak Sanayi, Ekonomi, Spor ve daha bir çok alanda büyük atılımlar yaparak Diyarbakır'ı yakaladı ve 20 yıl önüne geçti. Bunun sebeplerini araştırdığımız zaman Devletin o bölgeye yatırımda öncelik ve ağırlık vermesiydi. Seçmen kentinin ekonomik gelişmişliğini Siyasetten daha önemli olduğunu kabullenerek tercihlerni o yönde yaptı ve bu anlamda semeresinide gördü.
Diyarbakır Siyasi figür elbetteki halkın tercihleri Demokrasi ve temsiliyet adına kimliğin ağırlığının hissedildiği bir merkez buna kimsenin itirazı yok. Ancak Siyaset yaparken kentin gelişimi, ilerlemesi ve Kale olarak nitelendirilen bir yerin geri kalmaması önemsenmeliydi. Gelişmişliğin değerlendirmesi yapılırken ele alınan değerlere bakıldığında son 20 yılımızda nenden ilerleme sağlanmadı bunun bir çok sebebi var ve bunları yazmak yada değerlendirmek için Ekonomist, Şehir veya Toplum Bilimci olmaya gerek yok yani her şey ortada. Tabi bunun tek sorumlusu olarak Belediyeleri göstermek yada Hükümeti suçlamak doğru olmaz ama şu bir gerçekki hakketmeyen ve oturduğu koltuğun hakkını vermeyen o kadar insan varki.
Gelelim Spora; Süper Ligde ve 2. Ligde takımı bulunan. Üçüncü ligle beraber 5 profesyonel takımla temsil edilen Diyarbakır'ın geldiği nokta içinde bulunduğumuz durumu özetlemeye yetiyor. Maalesef Şimdi Stadyum konusu ile Kayapınar Belediyesinin açmış olduğu dava aynı zihniyetin devamı niteliğinde.
2011 yılından buyana bu kente yapılması planlanan ve Diyarbakır'da sporun gelişimine büyük katkı sağlayacak 33 Bin kişilik stadyumun yapımı ile ilgili ihale süreci tamamlandı. Temel atma aşamasına gelinen proje ile ilgili Kayapınar Belediyesi tarafından bir parselle ilgili açtığı dava neticesinde bütün işlem durdu. Şimdi sormak lazım 3 yıldır süren bir sürecin sonuna gelmişken bu durum kimi mutlu eder bilmiyorum. KIRKLARDAĞI Konakları için her türlü imar tadilatına giren, Yeni yerleşim yerleri açmak için parsel parsel imar alanı açan belediye Stadyumun yapılması için neden bu hassasiyeti gösteremiyor. Şimdi Kayapınar ve Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama bekliyoruz.

Sporu çok sevdiğini bildiğim ve görev yaptığı dönemdede önemli hizmetleri olan Sayın Fırat Anlı'dan bu işin çözümü ile ilgili acil bir şekilde müdahil olmasını bekliyoruz. İl Valimiz Sayın Cahit Kıraç'ın konu ile ilgili Sayın Anlı ile olumlu bir görüşmesi oldu ve inşallah çok hızlı bir şekilde nihayetlendirilerek Stadyum inşaatına başlanır. Yoksa yıl kaybı hatta iptaline kadar gider buda kentin kaybından başka birşeye yaramaz.
Yani artık bu kentin hizmete ihtiyacı var hele ki spor anlamında yıllardır yapılamayanların hızlı bir şekilde yapılması lazım. Yapılması düşünülenler içinde engel olmak yerine elbirlği ile Diyarbakır'ın gelişimine hizmet etmek gerekiyor. Bu da zaten alınan oy oranlarından halkın beklentilerinden okunabiliyor.     
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet boti
mehmet boti - 10 yıl Önce

kim sporla siyaseti karıştırıyor.olayların iç yüzünü bilmeden haber yapmak ahlaki değil.valiliğin sözde ab vonundan aldığı proje parasını kayapınarda ki kanal boyunu yeşil kuşağa çevirecektiler ama paranın ne olduğu belli olmadan ihalesi kayapınar belediyesinin üstüne kaldı.bunlarıda anlatsana sporamı takılı kaldınız.